Verse tagliatelle met gerookte zalm
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Verse tagliatelle met gerookte zalm

Verse tagliatelle met gerookte zalm

2 porties | met slagroom en spinazie

Supersimpele, lekkere recepten voor elk moment van de dag, inclusief receptkaart met 4 stappen en geportioneerde ingrediënten voor 2 personen.

De citroen zorgt voor een frisse touch in deze snelle pasta met gerookte zalm, room en spinazie.

Labels:
Recept
Allergenen :
Vis
Melk (inclusief lactose)
Eieren
Tarwe

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd15 minuten
oventijd15 minuten
NiveauGemiddeld

Ingredienten

/ Voor 2 personen

120 gram

Koudgerookte zalm

(Bevat Vis)

200 ml

Slagroom

(Bevat Melk (inclusief lactose))

100 gram

Spinazie

1 stuk(s)

Citroen

250 gram

Verse tagliatelle

(Bevat Eieren, Tarwe)

Zelf toevoegen

½ el

Zonnebloemolie

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)3353 kJ
Energie (kcal)801 kcal
Vetten41.6 g
waarvan verzadigd19.9 g
Koolhydraten77.6 g
waarvan suikers4.2 g
Vezels4.4 g
Eiwitten31.2 g
Zout0.9 g

Benodigdheden

Zeef
Pan met deksel
Kleine kom

Instructies

1
  • Breng ruim water aan de kook in een pan met deksel voor de verse pasta. Kook de pasta, afgedekt, 4 - 5 minuten. Giet daarna af in een vergiet, maar bewaar wat van het kookvocht. Laat de pasta uitstomen in het vergiet. 
  • Snijd ondertussen de helft van de citroen in partjes en pers de andere helft uit in een kleine kom.
2
  • Snijd de gerookte zalm in dunne repen.
  • Verhit ondertussen de zonnebloemolie in dezelfde pan op middelhoog vuur en bak de gerookte zalm in 3 minuten los. Blus af met het citroensap.
3
  • Voeg de slagroom toe aan de pan en laat 2 - 3 minuten sudderen op laag vuur, of tot de verse pasta klaar is.
  • Zet het vuur lager en scheur de spinazie, eventueel in delen, klein boven de pan.
  • Voeg de gekookte pasta toe en meng door de saus.
4
  • Verdeel de pasta over diepe borden en serveer met de citroenpartjes.