HelloFresh
Recepten
Zuid Amerikaanse Recepten

Zuid amerikaans recepten

Duik de keuken in met onze Zuid-Amerikaanse recepten met invloeden vanuit de hele wereld, en met HelloFresh-twist. Met de lekkerste kruiden en ingrediënten maak jij een echte smaakbom op je bord. Welk recept maak jij vanavond?

Wereldkeukens

De lekkerste recepten om thuis te koken

+1

Elke dag beter eten.

Wat zoek je?

1 van de 5 voltooid

Raak geïnspireerd !

#FreshTips

Zuid-Amerikaanse recepten

Ontdek de nationale gerechten van Zuid-Amerika

De Zuid-Amerikaanse cultuur is een mix van inheemse, Zuid-Europese en Afrikaanse invloeden, en de keuken van het continent is een weerspiegeling van deze ongelooflijke diversiteit. We laten jullie kennismaken met vier van de belangrijkste nationale recepten uit Zuid-Amerika.
Brazilië
Feijoada is een stevige stoofpot van zwarte bonen en verschillende soorten varkensvlees. Dit hartige gerecht is vooral populair in Rio de Janeiro en wordt geserveerd met witte rijst, groenten en sinaasappel.
Peru
"Ceviche" komt van de term "siwichi" wat het inheemse Quechua woord is voor "verse vis". Het gerecht wordt gemaakt door rauwe vis te marineren in vers citrussap, gekruid met chilipepers, uien en verse koriander.
Argentinië
Asado, oftewel een Argentijnse barbecue, is erg geliefd onder de Argentijnen. Niet alleen voor het eten, maar voor het sociale aspect. Typerend voor deze barbecue is dat de grill vol ligt met rundvlees, varkensvlees, kip en chorizoworst. Het vlees wordt geserveerd met salades, chimichurri en rode wijn.
Venezuela
Het nationale gerecht van Venezuela is pabellón criollo. Dit eenvoudige gerecht is een mix van rijst, bonen en pulled beef, oftewel draadjesvlees. Het gerecht wordt vaak geserveerd met gebakken bakbananen of een ei.
Recepten die je met liefde kookt!
Recepten die je met liefde kookt!
Recepten die je met liefde kookt!

Recepten die je met liefde kookt!

Ontvang elke week inspirerende recepten en alle verse ingrediënten

Krijg tot wel € 110,- korting