Skip to main content
Braziliaanse visstoof met rijst, limoen en verse koriander
Braziliaanse visstoof met rijst, limoen en verse koriander

Braziliaanse visstoof met rijst, limoen en verse koriander

4.1
(1,1K)

Een stoof is makkelijk te maken. De smaken komen door een zachte garing goed naar voren en worden met elkaar verweven. Zo proef je in één hap de kokos en paprika, maar ook de currykruiden en limoen. Je kunt de overige limoenpartjes natuurlijk ook in je waterglas doen.

Labels:
Kook mij eerst
Chef's Choice
Familie
Allergenen:
Selderij
Mosterd
Vis

Gemaakt in een fabriek waar eieren, melk, vis, pinda's, sesam, schaaldieren, soja, noten en tarwe worden verwerkt.

Bereidingstijd35 minuten
oventijd
NiveauMakkelijk

Ingredienten

Hoeveelheden

½ stuk(s)

Ui

1 stuk(s)

Knoflookteen

½ stuk(s)

Rode paprika

50 ml

Kokosmelk

1 tl

Kerriepoeder

(Bevat: Selderij, Mosterd)

½ blik(ken)

Tomatenblokjes

85 gram

Pandanrijst

1 stuk(s)

Koolvisfilet zonder huid

(Bevat: Vis)

3 takje(s)

Verse koriander

(Kan bevatten: Selderij)

¼ stuk(s)

Limoen

Zelf toevoegen

1 el

Olijfolie

¼ stuk(s)

Groentebouillonblokje

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden

Energie (kJ)2853 kJ
Energie (kcal)682 kcal
Vetten25 g
waarvan verzadigd9.4 g
Koolhydraten83 g
waarvan suikers10.7 g
Vezels6 g
Eiwitten28 g
Zout2.2 g

Instructies

Paprika klein snijden
1

Kook 175 ml water per persoon in een pan met deksel voor de rijst. Snipper de ui en snijd of pers de knoflook fijn. Verwijder de zaadlijsten van de paprika en snijd de paprika klein. Roer de kokosmelk los.

Stoven
2

Verhit de olijfolie in een wok of hapjespan met deksel en fruit de ui, knoflook en currykruiden 2 minuten op laag vuur. Voeg de paprika, kokosmelk en de tomatenblokjes toe. Verkruimel het bouillonblokje boven de pan en laat, afgedekt, 10 - 12 minuten zachtjes koken op middellaag vuur.

Rijst koken
3

Voeg ondertussen de rijst toe aan de pan met deksel en kook, afgedekt, 10 - 12 minuten. Giet daarna als het nodig is af en laat zonder deksel uitstomen.

Koolvis snijden
4

Snijd ondertussen de koolvisfilet in 4 gelijke stukken. Leg de koolvisfilet na 3 - 4 minuten op de groenten in de wok of hapjespan en laat afgedekt meegaren op middellaag vuur. Breng daarna op smaak met peper en zout.

Limoen uitpersen
5

Snijd ondertussen de koriander fijn. Boen of was de limoen schoon en rasp de groene schil van de limoen met een fijne rasp en pers de limoen uit. Snijd de limoen daarna in parten ter garnering.

Serveren
6

Voeg 1 tl limoenrasp per persoon en naar smaak limoensap toe aan de rijst. Verdeel de rijst met de visstoof over de borden, garneer met de koriander en de limoenpartjes.

Meer heerlijke recepten met vergelijkbare ingrediënten

Hoogst beoordeelde recepten voor avondeten

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders