HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconGroentepaella Met Knapperige Halloumi
topBanner
Groentepaella met knapperige halloumi

Groentepaella met knapperige halloumi

met doperwtjes, citroen en kurkuma

Lees meer

Het geheim van perfect gegrilde halloumi is timing - bak de halloumi vlak voor serveren en liever te kort dan te lang.

Labels:FamilieVeggieFamilie
Allergenen :

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd30 minuten
Bereidingstijd30 minuten
MoeilijkheidsgraadGemiddeld
Ingredienten
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6
Ingredientenarrow down iconarrow down icon
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6

1 stuk(s)

Knoflookteen

1 stuk(s)

Ui

1 stuk(s)

Paprika

⅓ zakje(s)

Gerookt paprikapoeder

⅕ zakje(s)

Gemalen kurkuma

150 gram

Risottorijst

1 stuk(s)

Tomaat

200 gram

Halloumi

50 gram

Doperwten

(Kan bevattenSelderij)

10 gram

Verse bladpeterselie

(Kan bevattenSelderij)

½ stuk(s)

Citroen

Zelf toevoegen

naar smaak

Peper en zout

3 el

Olijfolie

500 ml

Groentebouillon

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
per gerecht
per 100g
Energie (kcal)835 kcal
Energie (kJ)3494 kJ
Vetten45.0 g
waarvan verzadigd17.0 g
Koolhydraten73 g
waarvan suikers8.0 g
Vezels6.18 g
Eiwitten32 g
Zout5.0 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Hapjespan met deksel
Koekenpan
Instructies
Instructiesarrow up iconarrow up icon
1

Bereid de bouillon. Pers de knoflook of snijd fijn. Snipper de ui. Snijd de paprika in dunne reepjes van maximaal 3 cm lang.

Tip: Wist je dat ui een bron van vitamine C is? Deze vitamine helpt het lichaam om, onder andere, ijzer beter uit voeding op te nemen.

2

Verhit 1 el olijfolie per persoon in een grote hapjespan met deksel. Bak het gerookte paprikapoeder, de kurkuma, knoflook, ui, paprika en risottorijst 2 - 4 minuten aan. Snijd ondertussen de tomaat in kleine blokjes.

Tip: Let op! Kurkuma en gerookte paprika zijn beide erg sterk van smaak. Voeg dus niet te veel in één keer toe en proef tussendoor.

3

Voeg de tomatenblokjes en de bouillon toe aan de pan. Roer goed door, zet het vuur laag en laat de rijst in 10 - 14 minuten garen. Schep tussendoor een paar keer om zodat de rijst niet aanbakt.

Tip: Je hoeft de rijst niet constant te roeren zoals bij een risotto. Laat de rijst bakken, maar pas op dat hij niet aanbrandt.

4

Snijd de halloumi in kleine blokjes van maximaal 1 cm groot. Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur. Bak de halloumiblokjes in 6 - 8 minuten bruin en knapperig. Zet het vuur daarna laag zodat de halloumi warm blijft tot serveren.

Tip: Pas op! Tijdens het bakken van de halloumi komt in het begin vocht vrij. Dit kan spetteren.

5

Haal de hapjespan met de paella van het vuur. Strooi de doperwten over de paella en dek de pan af met de deksel. Laat de doperwten in 5 minuten gaar stomen. Snijd ondertussen de bladpeterselie fijn en de citroen in parten. Roer de paella daarna door en voeg naar smaak peper en zout toe.

6

Serveer de paella in de pan op tafel. Schep de halloumi blokjes erop, garneer met de bladpeterselie en de citroenpartjes.