HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconDahl Met Een Frisse Salsa En Naanbrood
topBanner
Dahl met een frisse salsa en naanbrood

Dahl met een frisse salsa en naanbrood

bereid met gember, appel en kokosmelk

Week zonder Vlees
Lees meer

Minder vlees en zuivel eten is niet alleen goed voor ons, maar ook voor de planeet. Wist je dat één week geen vlees en zuivel eten gelijk staat aan het besparen van 121 kilometer autorijden?

Labels:Vegan
Allergenen :Glutenbevattende granen

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd40 minuten
MoeilijkheidsgraadGemiddeld
Ingredienten
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6
Ingredientenarrow down iconarrow down icon
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6

1 stuk(s)

Ui

1 stuk(s)

Knoflookteen

1 stuk(s)

Appel

2 cm

Verse gember

1 tl

Gemalen kurkuma

1 zakje(s)

Groene currykruiden

50 gram

Rode splitlinzen

250 ml

Kokosmelk

2 stuk(s)

Naanbrood

(BevatGlutenbevattende granen)

⅔ stuk(s)

Komkommer

1 stuk(s)

Tomaat

10 gram

Verse munt

(Kan bevattenSelderij)

½ stuk(s)

Limoen

10 gram

Kokosrasp

(Kan bevattenPinda's, Noten, Sesam)

Zelf toevoegen

½ stuk(s)

Groentebouillonblokje

1 el

Zonnebloemolie

1 el

Extra vierge olijfolie

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
per gerecht
per 100g
Energie (kJ)3823 kJ
Energie (kcal)914 kcal
Vetten48.0 g
waarvan verzadigd26.0 g
Koolhydraten97 g
waarvan suikers21.0 g
Vezels15 g
Eiwitten19 g
Zout3.0 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Rasp
Grote hapjespan met deksel
Kom
Instructies
Instructiesarrow up iconarrow up icon
1

Verwarm de oven voor op 200 graden. Snijd de ui in halve ringen. Pers de knoflook of snijd fijn. Rasp de appel met een grove rasp of snijd fijn. Rasp de gember met een fijne rasp of snijd fijn.

2

Verhit 1/2 el zonnebloemolie per persoon in een grote hapjespan met deksel op middelhoog vuur. Voeg de kurkuma en de groene currykruiden toe en roerbak 1 minuut, tot de kruiden beginnen te geuren. Voeg de knoflook, ui en gember toe en roerbak 2 - 3 minuten.

3

Voeg de linzen en appel toe aan de hapjespan en schep goed om. Voeg de kokosmelk en 100 ml water per persoon toe. Verkruimel het bouillonblokje boven de pan en verlaag het vuur. Kook de dahl, afgedekt, 18 - 20 minuten. Voeg eventueel iets meer water toe als de dahl te droog wordt. Haal het deksel van de hapjespan. Laat nog 5 minuten meekoken, of tot de linzen gaar zijn. Breng op smaak met peper en zout.

4

Bak het naanbrood 4 - 6 minuten in de oven. Snijd de komkommer in kleine blokjes. Snijd de tomaat in parten en verwijder de zaadlijsten. Snijd daarna in kleine blokjes. Ris de blaadjes munt van de takjes en snijd de blaadjes fijn. Snijd de limoen in partjes.

5

Meng de komkommer, de tomaat, de verse munt en 1/2 el extra vierge olijfolie per persoon in een kom. Breng op smaak met peper en zout. Bewaar apart tot serveren.

6

Pers per persoon 1 partje limoen uit over de dahl en roer goed door. Verdeel de dahl over diepe borden en garneer met de kokosrasp. Serveer met het naanbrood, de frisse salsa en de overige partjes limoen.