HelloFresh

Aziatische recepten

Op zoek naar lekkere en gevarieerde Aziatische recepten? Bereid een echte klassieker, zoals een wokschotel of noedelsalade, of ga op ontdekkingsreis en maak een bao bun of sushibowl. Weet je al wat je vanavond op tafel zet?

Aziatische noedelsalade met warmgerookte zalm

met broccolini, bosui en komkommer

Kip met zoete Aziatische saus en sperziebonen

met bloemkoolrijst en gomasio

Gado gado met sperziebonen en kokos-pindasaus

met witte rijst, komkommer, taugé en gekookt ei

Sushibowl met warmgerookte zalm en gembermayonaise

met sojabonen, bloemkoolrijst en rode biet als extra

Sushibowl met warmgerookte zalm en gembermayonaise

met zoetzure radijsjes en komkommer

Dubbele portie oosters gemarineerde zalmfilet

met geroosterde broccoli en zilvervliesrijst

Aziatische noedels met gekruid gehakt

met wokgroenten en gezouten pinda's

Gekonfijte eend in knapperig ketjap-jasje

met sinaasappel en zoetzure komkommer-radijssalade

Mini-tortilla's met varkenshaaspuntjes en gomasio

met spitskool en zoetzure komkommer

Milde groentecurry met gehaktballen

met bloemkoolrijst en kokosmelk

Kokos-noedelsoep met kippendij

met udonnoedels, vers citroengras en basilicum

Noedels met kipgehakt en Aziatische saus

met sugarsnaps en taugé als extra

Noedels met kipgehakt en Aziatische saus

met courgette en paprika

Aziatische noedelsoep met speklapreepjes

met paddenstoelenbouillon en verse udonnoedels

Spinazie-kokoscurry met kipfiletreepjes als extra

met gele rijst, cashewnoten en een spiegelei

Noedels met biefstukreepjes in Aziatische saus

met courgette, paprika en cashewtopping

Raak geïnspireerd !

#FreshTips

Aziatische recepten

De lekkerste Aziatische noedels

Bij een Aziatische maaltijd horen de juiste noedels, want welke je gebruikt verschilt per recept. Of je nu een pittige laksa of een klassieke pad thai maakt - wij leren je wat meer over de verschillende soorten noedels en bij welk Japanse gerecht ze het beste passen.


Udonnoedels
We kennen deze Japanse tarwenoedel allemaal uit de ramensoep, maar wat je misschien niet weet is dat ramennoedels ook gebruikt kunnen worden in koude gerechten, zoals noedelsalades.
Hokkiennoedels
De hedendaagse hokkiennoedels bestaan uit restjes noedels, vaak een combinatie van rijstnoedels met eiernoedels. De noedels worden eerst geroerbakt met ei en knoflook en vervolgens gestoofd in een smaakvolle zelfgemaakte garnalenbouillon met wat taugé erbij.
Rijstnoedels
Bun cha, pad thai, chow fun, pho - rijstnoedels worden veel gebruikt in Aziatische recepten en bij ons zijn ze ook vaak favoriet. Deze van nature glutenvrije noedels worden vaak gedroogd gekocht en zijn er in vele varianten. De noedels zijn zelfs verkrijgbaar als vellen rijstpapier voor het maken van verse loempia’s.

Sobanoedels
Deze noedels zijn gemaakt van boekweitmeel en hebben een kenmerkende smaak en lichtbruine kleur. Sobanoedels worden meestal gekoeld na het koken en koud geserveerd - heerlijk in een zomerse salade of als tussendoortje met een lekker sausje.

#FreshTips

Aziatische recepten

De lekkerste Aziatische noedels

Bij een Aziatische maaltijd horen de juiste noedels, want welke je gebruikt verschilt per recept. Of je nu een pittige laksa of een klassieke pad thai maakt - wij leren je wat meer over de verschillende soorten noedels en bij welk Japanse gerecht ze het beste passen.


Udonnoedels
We kennen deze Japanse tarwenoedel allemaal uit de ramensoep, maar wat je misschien niet weet is dat ramennoedels ook gebruikt kunnen worden in koude gerechten, zoals noedelsalades.
Hokkiennoedels
De hedendaagse hokkiennoedels bestaan uit restjes noedels, vaak een combinatie van rijstnoedels met eiernoedels. De noedels worden eerst geroerbakt met ei en knoflook en vervolgens gestoofd in een smaakvolle zelfgemaakte garnalenbouillon met wat taugé erbij.
Rijstnoedels
Bun cha, pad thai, chow fun, pho - rijstnoedels worden veel gebruikt in Aziatische recepten en bij ons zijn ze ook vaak favoriet. Deze van nature glutenvrije noedels worden vaak gedroogd gekocht en zijn er in vele varianten. De noedels zijn zelfs verkrijgbaar als vellen rijstpapier voor het maken van verse loempia’s.

Sobanoedels
Deze noedels zijn gemaakt van boekweitmeel en hebben een kenmerkende smaak en lichtbruine kleur. Sobanoedels worden meestal gekoeld na het koken en koud geserveerd - heerlijk in een zomerse salade of als tussendoortje met een lekker sausje.

Recepten die je met liefde kookt!

Ontvang elke week inspirerende recepten en alle verse ingrediënten

BEKIJK ONZE BOXEN