BestellenCadeaubon
Gebakken spitskool met speklappen
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile

Gebakken spitskool met speklappen

met Aziatische saus en spinaziepuree

Allergenen :
Soja
Tarwe
Sesamzaad
Pinda's

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd30 minuten
Bereidingstijd30 minuten
MoeilijkheidMakkelijk

Ingredienten

Hoeveelheden

200 gram

Aardappelen

2 stuk(s)

Speklap

50 gram

Spinazie

½ stuk(s)

Spitskool

½ stuk(s)

Ui

½ zakje(s)

Zoete Aziatische saus

(Bevat Soja, Tarwe)

½ zakje(s)

Koreaanse kruidenmix

(Bevat Tarwe, Sesamzaad, Soja)

5 gram

Gezouten pinda's

(Bevat Pinda's Kan bevatten Noten, Sesamzaad)

Zelf toevoegen

1 el

[Zoutarme] sojasaus

½ el

Zonnebloemolie

1 el

[Plantaardige] roomboter

½ tl

Mosterd

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)3579 kJ
Energie (kcal)855 kcal
Vetten56.5 g
waarvan verzadigd22.3 g
Koolhydraten50.6 g
waarvan suikers13.5 g
Vezels11.7 g
Eiwitten33.5 g
Zout3.6 g

Benodigdheden

Pan
Hapjespan met deksel
Bord
Koekenpan
Aardappelstamper

Instructies

1

Was of schil de aardappelen en snijd in grove stukken. Zet de aardappelen onder water in een pan en kook in 12 - 15 minuten gaar. Voeg 1 minuut voor het einde de spinazie toe en kook mee. Bewaar wat van het kookvocht, giet daarna af en houdt afgedekt warm.

Weetje: Spinazie bevat veel voedingsstoffen, waaronder ijzer. IJzer is essentieel voor het vervoeren van zuurstof in ons lichaam, wat bijdraagt aan een energiek gevoel.

2

Snijd de spitskool in kwarten. Halveer de ui en snijd in dunne ringen. Verhit 1/2 el zonnebloemolie per persoon in een hapjespan met deksel op hoog vuur en voeg de ui en spitskool toe. Bak de spitskool 2 - 3 minuten per kant aan. Verlaag het vuur, voeg 25 ml water per persoon toe aan de pan en laat afgedekt 4 - 6 minuten stomen.

3

Strooi de Koreaanse kruiden op een bord en druk de speklappen in de kruiden. Verhit een koekenpan, zonder olie, op hoog vuur en bak de speklappen in 2 - 3 minuten per kant knapperig. 

4

Voeg de zoete Aziatische saus en 1 el sojasaus per persoon toe aan de ui en spitskool en laat 1 - 2 minuten mee inkoken op hoog middelhoog vuur, zonder deksel (zie Tip).

Tip: Let jij op je zoutinname? Laat dan de sojasaus achterwege. Wie wil kan na het serveren naar smaak toevoegen.

5

Stamp de aardappelen en spinazie met een aardappelstamper tot een grove puree. Voeg per persoon: 1/2 el roomboter, 1/2 tl mosterd en een scheutje melk of kookvocht toe en stamp goed door. Breng op smaak met peper en zout.

6

Verdeel de puree over de borden. Leg de ui en spitskool erop en besprenkel met de achtergebleven saus uit de pan. Leg de speklappen ernaast en garneer de met de pinda's.