Spinazie-aardappelpuree met spek
Spinazie-aardappelpuree met spek

Spinazie-aardappelpuree met spek

met gebakken spitskool en Aziatisch geïnspireerde saus

Spitskool, een voedzame koolsoort, is rijk aan vitamine C, K en vezels. Met zijn milde smaak is spitskool veelzijdig in de keuken en ideaal voor een gebalanceerd dieet!

Tags:
Family
Allergens:
Soy
•Wheat
•Sesame
•Peanuts

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time30 minutes
Cooking Time30 minutes
DifficultyEasy

Ingredients

Serving amount

200 g

Potatoes

2 piece

Pork belly

50 g

Spinach

½ piece

Sweetheart cabbage

½ piece

Onion

½ sachet(s)

East Asian-style sauce

(Contains Soy, Wheat)

½ sachet(s)

Korean-style spice mix

(Contains Wheat, Sesame, Soy)

5 g

Salted peanuts

(Contains Peanuts May be present Tree nuts, Sesame)

Not included in your delivery

1 tablespoon

[Reduced salt] soy sauce

½ tablespoon

Sunflower oil

25 milliliters

Water

½ tablespoon

[Plant-based] butter

½ teaspoon

Mustard

[Plant-based] milk

to taste

Salt and pepper

Nutrition Values

Energy (kJ)3621 kJ
Calories865 kcal
Fat56.7 g
Saturated Fat22.4 g
Carbohydrate51.5 g
Sugar14.5 g
Dietary Fiber12.3 g
Protein34.3 g
Salt3.6 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

•Pan with Lid
•Casserole with Lid
•Plate
•Tall-Sided Pan
•Potato Masher

Cooking Steps

Voorbereiden
1

Was of schil de aardappelen en snijd in grove stukken. Zet de aardappelen onder water in een pan met deksel en kook in 12 - 15 minuten gaar. Kook in de laatste minuut de spinazie mee. Bewaar wat van het kookvocht, giet daarna af en houdt afgedekt warm.

Weetje: Spinazie bevat veel voedingsstoffen, waaronder ijzer. IJzer is essentieel voor het vervoeren van zuurstof in ons lichaam, wat bijdraagt aan een energiek gevoel.

Spitskool bakken
2

Snijd de spitskool in de lengte kwarten. Halveer de ui en snijd in dunne ringen. Verhit 1/2 el zonnebloemolie per persoon in een hapjespan met deksel op hoog vuur en voeg de ui en spitskool toe. Bak de spitskool 2 - 3 minuten per kant. Verlaag het vuur, voeg 25 ml water per persoon toe aan de pan en laat, afgedekt, 4 - 6 minuten stomen.

Vlees bakken
3

Strooi de Koreaanse kruiden op een bord en leg de speklappen op de kruiden. Druk aan zodat de speklappen een laagje kruiden krijgen. Verhit een koekenpan zonder olie op hoog vuur en bak de speklappen in 2 - 3 minuten per kant knapperig. 

Spitskool afmaken
4

Voeg de zoete Aziatische saus en 1 el sojasaus per persoon toe aan de ui en spitskool en laat 1 - 2 minuten zonder deksel inkoken op middelhoog vuur (zie Tip).

Tip: Let jij op je zoutinname? Laat dan de sojasaus achterwege. Wie wil kan na het serveren naar smaak toevoegen.

Puree maken
5

Stamp de aardappelen en spinazie met een aardappelstamper tot een grove puree. Voeg een scheutje melk of kookvocht en per persoon: 1/2 el roomboter en 1/2 tl mosterd toe en stamp goed door. Breng op smaak met peper en zout.

Serveren
6

Verdeel de puree over de borden. Leg de ui en spitskool erop en besprenkel met de achtergebleven saus uit de pan. Leg de speklappen ernaast en garneer met de pinda's.