Gebakken spitskool met speklappen
met Aziatische saus en spinaziepuree
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen
Ingredienten
200 gram
Aardappelen
2 stuk(s)
Speklap
50 gram
Spinazie
½ stuk(s)
Spitskool
½ stuk(s)
Ui
½ zakje(s)
Zoete Aziatische saus
(Bevat Soja, Tarwe)
½ zakje(s)
Koreaanse kruidenmix
(Bevat Tarwe, Sesamzaad, Soja)
5 gram
Gezouten pinda's
(Bevat Pinda's Kan bevatten Noten, Sesamzaad)
Zelf toevoegen
1 el
[Zoutarme] sojasaus
½ el
Zonnebloemolie
1 el
[Plantaardige] roomboter
½ tl
Mosterd
naar smaak
Peper en zout
Benodigdheden
Instructies
Was of schil de aardappelen en snijd in grove stukken. Zet de aardappelen onder water in een pan en kook in 12 - 15 minuten gaar. Voeg 1 minuut voor het einde de spinazie toe en kook mee. Bewaar wat van het kookvocht, giet daarna af en houdt afgedekt warm.
Weetje: Spinazie bevat veel voedingsstoffen, waaronder ijzer. IJzer is essentieel voor het vervoeren van zuurstof in ons lichaam, wat bijdraagt aan een energiek gevoel.
Snijd de spitskool in kwarten. Halveer de ui en snijd in dunne ringen. Verhit 1/2 el zonnebloemolie per persoon in een hapjespan met deksel op hoog vuur en voeg de ui en spitskool toe. Bak de spitskool 2 - 3 minuten per kant aan. Verlaag het vuur, voeg 25 ml water per persoon toe aan de pan en laat afgedekt 4 - 6 minuten stomen.
Strooi de Koreaanse kruiden op een bord en druk de speklappen in de kruiden. Verhit een koekenpan, zonder olie, op hoog vuur en bak de speklappen in 2 - 3 minuten per kant knapperig.
Voeg de zoete Aziatische saus en 1 el sojasaus per persoon toe aan de ui en spitskool en laat 1 - 2 minuten mee inkoken op hoog middelhoog vuur, zonder deksel (zie Tip).
Tip: Let jij op je zoutinname? Laat dan de sojasaus achterwege. Wie wil kan na het serveren naar smaak toevoegen.
Stamp de aardappelen en spinazie met een aardappelstamper tot een grove puree. Voeg per persoon: 1/2 el roomboter, 1/2 tl mosterd en een scheutje melk of kookvocht toe en stamp goed door. Breng op smaak met peper en zout.
Verdeel de puree over de borden. Leg de ui en spitskool erop en besprenkel met de achtergebleven saus uit de pan. Leg de speklappen ernaast en garneer de met de pinda's.