HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconBami In Surinaamse Stijl Met Kippendijreepjes
topBanner
Bami in Surinaamse stijl met kippendijreepjes

Bami in Surinaamse stijl met kippendijreepjes

met zoetzure komkommer, laos en verse gember

Lees meer

Deze zelfgemaakte bami geef je een Surinaamse twist. Wist je dat ze daar vaak spaghetti voor gebruiken in plaats van mie?

Labels:Lekker snelLekker snel
Allergenen :TarweGlutenSojaSelderij

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd25 minuten
Bereidingstijd25 minuten
MoeilijkheidsgraadMakkelijk
Ingredienten
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6
Ingredientenarrow down iconarrow down icon
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6

1 stuk(s)

Ui

3 stuk(s)

Knoflookteen

2 cm

Verse gember

1 stuk(s)

Komkommer

180 gram

Spaghetti

(BevatTarwe, GlutenKan bevattenEieren, Mosterd, Soja, Lupine)

⅔ zakje(s)

Gedroogde laos

240 gram

Kippendijreepjes met kebabkruiden

35 gram

Tomatenpuree

20 ml

Sojasaus

(BevatTarwe, Gluten, Soja)

10 gram

Verse bladselderij

(BevatSelderij)

Zelf toevoegen

naar smaak

Peper en zout

1 el

Ketjap manis

1 el

Zonnebloemolie

¼ stuk(s)

Runderbouillonblokje

2 el

Wittewijnazijn

1 el

Suiker

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
per gerecht
per 100g
Energie (kcal)773 kcal
Energie (kJ)3235 kJ
Vetten26.0 g
waarvan verzadigd7.0 g
Koolhydraten91 g
waarvan suikers20.0 g
Vezels6.43 g
Eiwitten40 g
Zout4.0 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Rasp
Pan met deksel
Wok
Saladekom
Instructies
Instructiesarrow up iconarrow up icon
1

Breng ruim water met een flinke snuf zout aan de kook in een pan met deksel voor de spaghetti. Snipper de ui. Pers de knoflook of snijd fijn. Rasp de gember fijn. Halveer de komkommer in de lengte. Verwijder met een theelepel de zaadlijsten en snijd beide helften van de komkommer in dunne plakken.

Tip: Je hoeft de gember niet te schillen voordat je hem raspt. Geen rasp in huis? Schil de gember dan wel en snijd zo fijn mogelijk.

2

Maak in een saladekom een zoetzure dressing van per persoon: 1 el wittewijnazijn en 1/2 el suiker. Meng de komkommer met de zoetzure dressing. Schep goed om. Kook de spaghetti, afgedekt, 10 - 12 minuten in de pan met deksel. Giet daarna af, maar bewaar wat van het kookvocht. Verhit 1/2 el zonnebloemolie per persoon in een wok op middelhoog vuur. Bak de knoflook, ui, gember en gedroogde laos 2 - 3 minuten aan.

Tip: Net als bij marineren trekken de smaken van de dressing nog beter in als je hem een tijdje laat staan. Heb je geen haast, wacht dan nog 5 minuten voor je verdergaat met stap 3.

3

Voeg de kippendijreepjes toe aan de wok en bak nog 4 - 6 minuten. Voeg de tomatenpuree en de sojasaus toe aan de wok met kippendijreepjes. Voeg vervolgens ook per persoon: 1/2 el ketjap en 1/8 bouillonblokje toe. Bak het geheel al roerend nog 1 minuut in de wok. Voeg tot slot ook de gekookte spaghetti toe en meng alles goed door elkaar. Voeg eventueel wat van het bewaarde kookvocht toe als de bami te droog lijkt.

4

Snijd het verse selderijblad fijn. Verdeel de bami over de borden en garneer met de selderij. Serveer de zoetzure komkommersalade erbij.

Tip: Houd je van pittig en heb je sambal in huis? Voeg dit dan naar smaak toe.