Luxe caesarsalade met kip
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Luxe caesarsalade met kip

Luxe caesarsalade met kip

Met spek, ansjovis en croutons

Caesar salad is een klassieke salade die vooral in de Verenigde Staten al decennialang populair is. Over de herkomst van de naam wordt veel gespeculeerd, maar de salade is waarschijnlijk vernoemd naar restauranteigenaar Caesar Cardini. Volgens de overlevering maakte hij de salade uit nood: meer ingrediënten waren er door drukte niet op voorraad. Alhoewel de originele versie vrij simpel is, wordt aan deze salade tegenwoordig vaak, zoals in dit recept, kip, spek en ansjovis toegevoegd.

Labels:
Kook mij eerst
Allergenen :
Eieren
Vis
Mosterd
Gluten
Soja
Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd30 minuten
oventijd
NiveauMoeilijk

Ingredienten

Hoeveelheden

1 stuk(s)

Kipfilet

3 plak(ken)

Ontbijtspek

100 gram

Sperziebonen

1 stuk(s)

Ei

(Bevat Eieren)

½ stuk(s)

Knoflookteen

½ blik(ken)

Ansjovis

(Bevat Vis)

½ stuk(s)

Citroen

50 gram

Mayonaise

(Bevat Eieren, Mosterd)

½ stuk(s)

Witte ciabatta

(Bevat Gluten, Soja, Melk (inclusief lactose))

½ head

Krulandijvie

10 gram

Geraspte parmigiano reggiano

(Bevat Melk (inclusief lactose))

Zelf toevoegen

1 el

Olijfolie

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)4360 kJ
Energie (kcal)1042 kcal
Vetten79 g
waarvan verzadigd14.7 g
Koolhydraten23 g
waarvan suikers1.9 g
Vezels7 g
Eiwitten55 g
Zout3.2 g

Benodigdheden

Aluminiumfolie
Koekenpan
Pan met deksel
Snijplank
Fruitmesje
Kleine kom
Rasp
Saladekom

Instructies

Kip en spek bakken
1

Verhit de olijfolie in een koekenpan op middelmatig vuur. Bak de kipfilet 5 – 6 minuten per kant goudbruin en gaar. Bak de ontbijtspek de laatste 5 minuten mee. Haal de kip uit de pan en laat rusten onder aluminiumfolie. Bewaar het ontbijtspek apart.

Bonen en eieren koken
2

Breng ondertussen een bodempje water aan de kook in een pan met deksel voor de sperziebonen. Verwijder de steelaanzet van de sperziebonen en was de eieren grondig. Leg de eieren en de sperziebonen in de pan en kook ze samen 5 – 6 minuten.

Dressing maken
3

Pers ondertussen de knoflook of snijd fijn. Laat de ansjovis uitlekken (bewaar de olie!) en snijd de helft fijn. Houd de overige ansjovis heel. Pers de helft van de citroen uit en snijd de overige citroen in parten. Meng in een kleine kom de mayonaise met de knoflook, de fijngesneden ansjovis en 1 tl citroensap per persoon. Breng op smaak met peper.

Croutons bakken
4

Snijd de witte ciabatta in blokjes. Voeg de ansjovisolie toe aan de koekenpan en verhit op middelhoog vuur. Bak de witte ciabatta in ongeveer 5 minuten tot goudbruine croutons. Roer regelmatig zodat de croutons niet aanbranden!

Snijden
5

Snijd ondertussen de romaine sla grof. Snijd de kip in plakken. Snijd de eieren in parten. Rasp de parmigiano reggiano grof.

Serveren
6

Meng in een saladekom waarin je het gerecht gaat serveren de romaine met de sperziebonen en de croutons. Verdeel de eiparten erover en garneer met de dressing en de parmigiano reggiano. Leg de ansjovis erop, verdeel het ontbijtspek erover en leg de gesneden kipfilet in het midden. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Serveer met de citroenparten.