De tuna melt is een Amerikaanse specialiteit die wat weg heeft van onze tosti - met tonijn, mais en gesmolten kaas het perfecte comfortfood! Onze caloriebewuste recepten bevatten meer dan 250 g groenten en minder dan 700 calorieën.
The quantities provided above are averages only.
Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens
50 g
Corn
½ can
Tuna packed in water
(Contains Fish)
½ piece
Red onion
1 piece
Tomato
20 g
Mayonnaise
(Contains Mustard, Egg)
1 piece
White demi-baguette
(Contains Wheat, Barley, Rye May be present Lupin, Gluten, Tree nuts, Sesame, Milk, Soy)
25 g
Grated mature cheese
20 g
Mesclun
0.99 teaspoon
Ground paprika
4 milliliters
Olive oil with balsamic vinegar
to taste
Salt and pepper
1 teaspoon
Mustard
Verwarm de oven voor op 220 graden. Laat de mais uitlekken en weeg af. Laat ook de tonijn uitlekken. Snipper de rode ui en snijd de tomaat in blokjes.
Meng in een kom de tonijn met de mais, mayonaise, de helft van de tomaat en de helft van de rode ui. Breng op smaak met peper en zout. Halveer de broodjes en leg ze op een bakplaat met bakpapier. Beleg met de tonijnsalade. Meng in een kleine kom de geraspte kaas met 1 tl paprikapoeder per persoon. Verdeel de geraspte kaas met paprikapoeder over de tuna melts en bak 6 - 8 minuten in de oven.
Tip: Mais levert een goede portie magnesium. Een belangrijk mineraal voor de vorming van bot en spieren. Andere magnesiumrijke producten zijn pinda's, peulvruchten, banaan, volkoren granen en ja, cacao!
Maak in een saladekom een dressing van de olijfolie met balsamico, peper, zout en 1 tl mosterd per persoon. Meng de rest van de rode ui en tomaat met de dressing. Meng vlak voor het serveren de mesclun met de dressing.
Verdeel de tuna melts over de borden. Serveer met de salade.