HelloFresh
topBanner
Zomerse soep met courgette en dille

Zomerse soep met courgette en dille

met zelfgemaakte croutons en pesto-bruschetta's

QUICK & EASY
Lees meer

.

Labels:Quick & EasyVeggieFamily
Allergenen :Glutenbevattende granenMelk (inclusief lactose)Noten

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd25 minuten
MoeilijkheidsgraadMakkelijk
Ingredienten
hoeveelheden
1
2
3
4
5
6
Ingredientenarrow down iconarrow down icon
hoeveelheden
1
2
3
4
5
6

1 stuks

Knoflookteen

1 stuks

Courgette

1 stuks

Prei

5 g

Verse dille

(Kan sporen van allergenen bevatten)

2 stuks

Kleine baguette

(BevatGlutenbevattende granen)

80 g

Groene pesto

(BevatMelk (inclusief lactose), Noten)

100 g

Zure room

(BevatMelk (inclusief lactose))

Zelf toevoegen

500 ml

Groentebouillon

2 el

Olijfolie

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
per gerecht
per 100g
Energie (kJ)3330 kJ
Energie (kcal)796 kcal
Vetten41.0 g
waarvan verzadigd8.0 g
Koolhydraten84 g
waarvan suikers15.0 g
Vezels7 g
Eiwitten19 g
Zout5.0 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Soeppan
Bakplaat met bakpapier
Hapjespan of grote koekenpan
Staafmixer
Instructies
Instructiesarrow up iconarrow up icon
1

Verwarm de oven voor op 200 graden en bereid de bouillon. Pers de knoflook of snijd fijn. Snijd de courgette in blokjes en de prei in ringen. Hak de dille grof.

2

Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een soeppan op middelmatig vuur. Voeg de knoflook, prei en courgette toe en bak 6– 8 minuten. Voeg de bouillon toe aan de soeppan, verlaag het vuur en laat de soep, afgedekt, 5–6 minuten zachtjes koken.

3

Snijd ondertussen de helft van de baguette in blokjes en de andere helft in plakken van 1 cm dik. Verdeel de plakken over een bakplaat met bakpapier en besmeer met de helft van de groene pesto. Besprenkel eventueel met wat olijfolie en bak 8 – 10 minuten in de oven.

4

Verhit ondertussen 1/2 el olijfolie per persoon in een grote koekenpan op middelhoog vuur en bak de blokjes baguette in 6 – 7 minuten bruin. Voeg wat extra olie toe wanneer de croutons te snel bruinen. Breng op smaak met peper en zout.

5

Pureer de soep met een staafmixer tot een gladde soep. Voeg eventueel meer bouillon of water toe als je de soep te dik vindt. Roer vervolgens de overige pesto door de soep.

6

Verdeel de soep over de borden en garneer met de zure room, de croutons en de dille. Serveer met de pesto-bruschetta's.