Zomerse soep met courgette en dille
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Zomerse soep met courgette en dille

Zomerse soep met courgette en dille

met zelfgemaakte croutons en pesto-bruschetta's

.

Labels:
Veggie
Familie

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd25 minuten
oventijd20 minuten
NiveauMakkelijk

Ingredienten

Hoeveelheden

1 stuk(s)

Knoflookteen

½ stuk(s)

Courgette

½ stuk(s)

Prei

2.5 gram

Verse dille

1 stuk(s)

Biologische demi-baguette

stuk(s)

Witte demi-baguette

40 gram

Pesto genovese

50 gram

Biologische zure room

Zelf toevoegen

1 el

Olijfolie

naar smaak

Peper en zout

250 ml

Zoutarme groentebouillon

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kcal)796 kcal
Energie (kJ)3330 kJ
Vetten41 g
waarvan verzadigd8 g
Koolhydraten84 g
waarvan suikers15 g
Vezels3 g
Eiwitten19 g
Zout5 g

Benodigdheden

Soeppan
Bakplaat met bakpapier
Hapjespan of grote koekenpan
Staafmixer

Instructies

Voorbereiden
1

Verwarm de oven voor op 200 graden en bereid de bouillon. Pers de knoflook of snijd fijn. Snijd de courgette in blokjes en de prei in ringen. Hak de dille grof.

Soep koken
2

Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een soeppan op middelmatig vuur. Voeg de knoflook, prei en courgette toe en bak 6– 8 minuten. Voeg de bouillon toe aan de soeppan, verlaag het vuur en laat de soep, afgedekt, 5–6 minuten zachtjes koken.

Bruschetta's bereiden
3

Snijd ondertussen de helft van de baguette in blokjes en de andere helft in plakken van 1 cm dik. Verdeel de plakken over een bakplaat met bakpapier en besmeer met de helft van de groene pesto. Besprenkel eventueel met wat olijfolie en bak 8 – 10 minuten in de oven.

Croutons maken
4

Verhit ondertussen 1/2 el olijfolie per persoon in een grote koekenpan op middelhoog vuur en bak de blokjes baguette in 6 – 7 minuten bruin. Voeg wat extra olie toe wanneer de croutons te snel bruinen. Breng op smaak met peper en zout.

Soep pureren
5

Pureer de soep met een staafmixer tot een gladde soep. Voeg eventueel meer bouillon of water toe als je de soep te dik vindt. Roer vervolgens de overige pesto door de soep.

Serveren
6

Verdeel de soep over de borden en garneer met de zure room, de croutons en de dille. Serveer met de pesto-bruschetta's.