BestellenCadeaubon
Snelle pasta met Mexicaanse twist
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Snelle pasta met Mexicaanse twist

Snelle pasta met Mexicaanse twist

met gehakt, cheddar en zure room

QUICK & EASY

.

Allergenen :
Gluten
Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd20 minuten
MoeilijkheidMakkelijk

Ingredienten

Hoeveelheden

1 tl

Mexicaanse kruiden

100 gram

Half-om-halfgehakt

¼ stuk(s)

Ui

½ stuk(s)

Knoflookteen

½ stuk(s)

Groene paprika

90 gram

Penne

(Bevat Gluten Kan bevatten Eieren, Soja, Lupine, Mosterd)

¼ pak(ken)

Tomatenblokjes

50 gram

Geraspte cheddar

(Bevat Melk (inclusief lactose))

25 gram

Biologische zure room

(Bevat Melk (inclusief lactose))

Zelf toevoegen

½ el

Olijfolie

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)3872 kJ
Energie (kcal)926 kcal
Vetten46 g
waarvan verzadigd20.5 g
Koolhydraten74 g
waarvan suikers10.8 g
Vezels7 g
Eiwitten50 g
Zout1.7 g

Benodigdheden

Pan met deksel
Hapjespan met deksel

Instructies

.
1

Breng ruim water met een flinke snuf zout aan de kook in een pan met deksel voor de penne. Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een hapjespan met deksel en bak het gehakt en de Mexicaanse kruiden 4-5 minuten op middelhoog vuur. Haal daarna het gehakt uit de pan en bewaar apart, maar zorg dat er genoeg bakvet achterblijft in de pan. Snipper de ui. Pers de knoflook of snijd fijn. Snijd de paprika in blokjes.

.
2

Kook de penne, afgedekt, in 10 - 12 minuten gaar. Giet daarna af, spoel af en laat zonder deksel uitstomen. Verhit de hapjespan opnieuw op middelhoog vuur en bak de knoflook en de ui 1 - 2 minuten. Voeg de paprika en tomatenblokjes toe en bak 6 - 8 minuten met het deksel op de pan.

.
3

Voeg de gekookte penne, het gebakken gehakt en de helft van de cheddar toe aan de hapjespan. Meng alles goed en breng op smaak met peper en zout.Verhit nog 2 - 3 minuten, of tot de pasta weer is opgewarmd.

.
4

Verdeel de pasta over de borden en schep bovenop een lepel zure room. Garneer met de overige cheddar.