HelloFresh
Recepten
Chinese Recepten

Chinese recepten

Eet jij graag met eetstokjes of liever met mes en vork? Het kan én mag allebei, want alleen al door de smaken en geuren van deze lekkere en gevarieerde Chinese recepten waan jij je in de keuken van China. Weet je al wat je vanavond op tafel zet?

Wereldkeukens

De lekkerste recepten om thuis te koken

+1

Elke dag beter eten.

Wat zoek je?

1 van de 5 voltooid

Raak geïnspireerd !

#FreshTips

Chinese recepten
Zo kun je het beste roerbakken
Roerbakken is een snelle en eenvoudige kooktechniek die een standaardmethode is geworden in vele Chinese recepten. Lees hier de basis tips voor roerbakken!
Maak de pan warm Of je nu een wok of een sauteerpan gebruikt, je moet er altijd voor zorgen dat de oppervlakte goed heet is voordat je begint met roerbakken. Verhit een lege pan 5-10 minuten op hoog vuur, voordat je de olie toevoegt. Kies een olie die je op hoog vuur kunt verwarmen. Laat de olie minstens één minuut opwarmen voordat je de andere ingrediënten aan het roerbakgerecht toevoegt.
Bak in kleine porties Voeg nooit alle ingrediënten in één keer aan de pan toe, dit zal je eten namelijk laten stomen in plaats van roerbakken. Als je vlees gebruikt, bak het dan eerst in kleine porties en haal het daarna uit de pan. Kook vervolgens de groenten en voeg op het einde alles weer samen.
Bereid de basis voor Of je nu een roerbakgerecht met rijst maakt of met noedels, zoals deze Indonesische roerbak met kerrie-ei - je begint altijd met de basis. Kook de rijst of noedels voordat je begint met roerbakken. Roerbakken duurt niet lang, dus als het vlees en de groenten gaar zijn, kun je meteen de rijst of noedels toevoegen. Zo is alles op het juiste moment klaar.
Houd het in beweging De sleutel tot een goede roerbak is om je ingrediënten in beweging te houden. Als de pan eenmaal heet is, kookt het snel. Blijf dus roeren met een houten lepel of schud de pan om het te laten bewegen.
Sluit af met de saus Een roerbaksaus moet zoet, zuur én zout zijn. Maak bijvoorbeeld een mix van sojasaus, oestersaus, mirin en rijstazijn. Meng ze door elkaar en giet de saus aan het einde over het geroerbakte vlees en de groenten.
Recepten die je met liefde kookt!
Recepten die je met liefde kookt!
Recepten die je met liefde kookt!

Recepten die je met liefde kookt!

Ontvang elke week inspirerende recepten en alle verse ingrediënten

Krijg tot wel € 110,- korting