HelloFresh

HelloFresh en duurzaamheid

HelloFresh en duurzaamheid

Met een box vol verse ingrediënten willen we van elke maaltijd een moment maken om naar uit te kijken. Duurzaamheid is daarbij een belangrijk thema en daar zijn we op verschillende manieren mee bezig.

Met een box vol verse ingrediënten willen we van elke maaltijd een moment maken om naar uit te kijken. Duurzaamheid is daarbij een belangrijk thema en daar zijn we op verschillende manieren mee bezig.

Voedselverspilling

Wist je dat Nederlandse huishoudens gemiddeld 41 kilo eten per persoon per jaar kunnen redden door minder weg te gooien? Samen met het platform “Samen tegen voedselverspilling” streven we ernaar om in 2030 landelijk 50% minder voedsel te verspillen.

Hoe doen we dat?
Elke week bestellen wij na de besteldeadline alle ingrediënten voor jouw box in precies de juiste hoeveelheden. Samen met de korte tijd die er tussen ons distributiecentrum en jouw keuken zit, zorgt dit ervoor dat wij maar 0,3% voedselverspilling hebben. Zijn alle boxen ingepakt en houden we toch ingrediënten over, dan gaan deze (als ze voldoen aan de juiste eisen) naar de Voedselbank.

Verpakkingsmateriaal

Om de kwaliteit en versheid van de ingrediënten te behouden, gebruiken we in de box verpakkingsmateriaal. Waar mogelijk gebruiken we kraftpapier of het liefst helemaal geen verpakking. Maar wist je dat verse kruiden en sommige groenten wel een week langer goed blijven als ze verpakt zijn in plastic? Om voedselverspilling tegen te gaan kiezen we in die gevallen voor plastic verpakkingen.

Recyclen
De box is gemaakt van gerecycled karton en je kunt hem zelf ook weer recyclen. Breng hem naar het oud papier of geef hem mee aan onze chauffeur - wij zorgen dan dat de box gerecycled wordt. Het plastic verpakkingsmateriaal kun je recyclen bij het plasticafval. Hoe dit in jouw buurt is geregeld, kun je bij jouw gemeente navragen.

CO₂-uitstoot

We zijn ons bewust van de impact die CO₂-uitstoot heeft op onze omgeving. We proberen dit dan ook op verschillende manieren te verminderen. Tussen 2018 en 2019 hebben we onze CO₂-uitstoot per box met 15% omlaag gekregen. Onder andere door groene tijdvensters, meer elektrische busjes en onze nieuwe superefficiënte routeplanner.

Bezorging
De box wordt bij jou thuisbezorgd in een gekoeld busje. Om het aantal kilometers te beperken zijn er in de hele Benelux verschillende locaties van waaruit de busjes de box ophalen en bij jou thuisbezorgen. Zo is er altijd een bij jou in de buurt. Naast groene tijdvensters bieden we in rustigere periodes ruimere bezorgtijden. Zo kunnen we de meest efficiënte routes uitstippelen. Ook zijn we volop bezig met het ontwikkelen van andere bezorgmethodes, zoals elektrische busjes.

Het nieuwe inpakken

Het inpakken van alle boxen gebeurt in ons distributiecentrum in Bleiswijk. We doen er alles aan om dit zo duurzaam mogelijk te doen. Zo hebben we 740 zonnepanelen op het dak, verwarmen we het kantoor met overgebleven warmte uit te koelingen en verspillen we met 0,3% bijna geen voedsel. Ook aan de buren is gedacht - zo zijn er 37 vogelhuisjes te vinden op het terrein.

Uitblinker in duurzaamheid
HelloFresh in Bleiswijk is zelfs zo duurzaam, dat we er een duurzaamheidskeurmerk voor hebben gekregen - en niet zomaar een! BREEAM is één van de meest gebruikte duurzaamheidskeurmerken ter wereld. Met dit certificaat behoren we tot de top 25% van meest duurzame gebouwen ter wereld. En daar zijn we best een beetje trots op!