HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconGebakken Noedels Met Garnalen En Chinese Kool
topBanner
Gebakken noedels met garnalen en Chinese kool

Gebakken noedels met garnalen en Chinese kool

met wortel, gember en verse koriander

Lees meer

Vandaag een Chinese kool in je box! Heb jij niet alle Chinese kool gebruikt? Verwerk de rest dan in een soep of salade, voor gemakkelijke vitamines bij de lunch!

Labels:Lekker snelLekker snel
Allergenen :GlutenTarweSchaaldierenVisSoja

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd25 minuten
Bereidingstijd25 minuten
MoeilijkheidsgraadGemiddeld
Ingredienten
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6
Ingredientenarrow down iconarrow down icon
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6

½ stuk(s)

Rode peper

2.5 cm

Verse gember

2 stuk(s)

Knoflookteen

1 stuk(s)

Wortel

½ stuk(s)

Chinese kool

200 gram

Noedels

(BevatGluten, Tarwe)

160 gram

Garnalen

(BevatSchaaldieren)

10 ml

Vissaus

(BevatVis)

1 zakje(s)

Zoete Aziatische saus

(BevatGluten, Tarwe, Soja)

10 ml

Sojasaus

(BevatGluten, Tarwe, Soja)

5 gram

Verse koriander

(Kan bevattenSelderij)

Zelf toevoegen

3 el

Zonnebloemolie

2 tl

Honing

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
per gerecht
per 100g
Energie (kcal)676 kcal
Energie (kJ)2827 kJ
Vetten19.0 g
waarvan verzadigd2.0 g
Koolhydraten98 g
waarvan suikers14.0 g
Vezels10.36 g
Eiwitten25 g
Zout5.0 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Rasp
Pan met deksel
Wok of hapjespan
Instructies
Instructiesarrow up iconarrow up icon
1

Breng ruim water aan de kook in een pan met deksel voor de noedels. Verwijder de zaadlijsten van de rode peper en snijd fijn. Schil de gember en rasp of snijd fijn. Pers de knoflook of snijd fijn. Halveer de wortel in de lengte en snijd de wortel in dunne halve maantjes. Snijd de Chinese kool in dunne repen.

Tip: Let op, de rode peper is pittig! Houd je niet van pittig, of eten er kinderen mee? Gebruik dan naar smaak minder rode peper of houd apart.

2

Kook de noedels en de wortel 3 - 4 minuten in de pan met deksel. Giet af en spoel met koud water. De noedels en de wortel mogen afkoelen. Verhit de helft van de zonnebloemolie in een wok of hapjespan op hoog vuur. Voeg de helft van de knoflook en de garnalen toe en bak 3 - 4 minuten. Voeg in de laatste minuut de honing toe. Haal uit de pan en bewaar apart.

3

Verhit de overige zonnebloemolie in dezelfde wok of hapjespan en fruit de overige knoflook, rode peper en de gember 1 - 2 minuten. Voeg de Chinese kool toe en bak 3 - 4 minuten mee. Voeg de noedels, de wortel, de zoete Aziatische saus en per persoon 1 tl sojasaus en 1 tl vissaus toe en bak 2 minuten. Voeg de garnalen toe en verwarm het geheel nog 1 minuut. Breng eventueel op smaak met peper en zout.

Tip: Let jij op je zoutinname? Laat de vissaus dan achterwege en voeg op het einde naar smaak toe.

4

Hak de verse koriander grof. Verdeel de noedels met de groenten en garnalen over de borden. Garneer met de verse koriander.