HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconSushibowl Met Warmgerookte Zalm En Gembermayonaise
topBanner
Sushibowl met warmgerookte zalm en gembermayonaise

Sushibowl met warmgerookte zalm en gembermayonaise

met zoetzure radijsjes en komkommer

Lees meer

Wist je dat sesamzaad afkomstig is uit kleine zaadpeulen? Zodra de zaadjes rijp zijn, springen de peulen met een scherpe tik open.

Labels:Lekker snelFamilieExtra groenteLekker snel
Allergenen :MosterdEierenSesamzaadVisSojaGlutenTarwe

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd25 minuten
Bereidingstijd25 minuten
MoeilijkheidsgraadGemiddeld
Ingredienten
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6
Ingredientenarrow down iconarrow down icon
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6

1 bosje(s)

Radijs

1 stuk(s)

Komkommer

150 gram

Risottorijst

½ stuk(s)

Avocado

3 cm

Verse gember

50 gram

Mayonaise

(BevatMosterd, Eieren)

5 gram

Sesamzaad

(BevatSesamzaadKan bevattenNoten, Pinda's)

150 gram

Warmgerookte zalmsnippers

(BevatVis)

20 ml

Sojasaus

(BevatSoja, Gluten, Tarwe)

Zelf toevoegen

½ stuk(s)

Groentebouillonblokje

4 el

Wittewijnazijn

3 tl

Suiker

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
per gerecht
per 100g
Energie (kcal)743 kcal
Energie (kJ)3110 kJ
Vetten37.0 g
waarvan verzadigd5.0 g
Koolhydraten74 g
waarvan suikers12.0 g
Vezels4.37 g
Eiwitten26 g
Zout5.0 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Pan met deksel
Saladekom
Vergiet
Rasp
Kleine kom
Instructies
Instructiesarrow up iconarrow up icon
1

Breng ruim water aan de kook in een pan met deksel voor de rijst en verkruimel er 1/4 bouillonblokje per persoon boven. Verwijder ondertussen het radijsblad van de radijsjes en snijd ze in kwarten. Snijd de komkommer in kleine blokjes.

2

Meng in een saladekom per persoon: 2 el wittewijnazijn, 1 1/2 tl suiker en een snuf zout. Meng de komkommer en radijs erdoor. Zet opzij en schep regelmatig om. Voeg de risottorijst toe aan de pan met deksel en kook, afgedekt, in 12 – 15 minuten gaar. Giet daarna af in een vergiet en spoel af met lauw water. Laat daarna uitlekken.

3

Snijd ondertussen de avocado doormidden, verwijder de pit en schil en snijd het vruchtvlees in dunne plakjes. Rasp de gember fijn. Meng in een kleine kom de mayonaise met de geraspte gember.

Tip: Avocado is rijk aan plantaardige onverzadigde vetten. Het eten van deze vrucht heeft dus een positief effect op je cholesterolgehalte en helpt je hart en bloedvaten gezond te houden!

4

Verdeel de rijst over grote kommen en garneer deze met het sesamzaad. Leg hiernaast de zoetzure radijsjes en komkommer, de zalmsnippers en de plakjes avocado. Schep een lepel gembermayonaise in het midden en serveer de sojasaus erbij.

Tip: Let jij op je zoutinname? Gebruik dan de helft van de benodigde hoeveelheid sojasaus en voeg eventueel meer naar smaak toe. Wist je dat veel mensen een tekort hebben aan vitamine D? Deze vitamine versterkt het immuunsysteem en is nodig voor de opname van calcium. Vette vis, zoals zalm, zit er vol mee.