Snelle linguine met kipgehakt
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Snelle linguine met kipgehakt

Snelle linguine met kipgehakt

met spinazie en tomaatjes in rode-pestosaus

Volgens Italianen past elke pastasoort bij een bepaalde saus. Zo past linguine, het dikkere broertje van spaghetti, perfect bij een lichte saus op basis van olie.

Labels:
Familie

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd20 minuten
oventijd20 minuten
NiveauMakkelijk

Ingredienten

Hoeveelheden

90 gram

Linguine

½ stuk(s)

Ui

¼ blik(ken)

Cherrytomaten in blik

100 gram

Kipgehakt met Italiaanse kruiden

2.5 gram

Vers basilicum

50 gram

Spinazie

40 gram

Rode pesto

4 ml

Olijfolie met balsamico

Zelf toevoegen

½ el

Olijfolie

½ el

[Plantaardige] roomboter

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kcal)929 kcal
Energie (kJ)3886 kJ
Vetten51 g
waarvan verzadigd11 g
Koolhydraten79 g
waarvan suikers13 g
Vezels8 g
Eiwitten34 g
Zout2 g

Benodigdheden

Pan met deksel
Hapjespan met deksel
Koekenpan

Instructies

Pasta koken
1

Breng ruim water aan de kook in een pan met deksel. Kook de linguine, afgedekt, 12 - 14 minuten. Giet af, bewaar een klein beetje kookvocht en laat zonder deksel uitstomen. Snipper ondertussen de ui.

Tip: Wist je dat we gemiddeld nog geen 150 gram groente eten per dag? Dat is een stuk minder dan de ADH. Geen zorgen, deze maaltijd bevat ruim 200 gram groente per portie!

Cherrytomaten bakken
2

Verhit per persoon 1/2 el olijfolie in een hapjespan met deksel op hoog vuur, voeg de ui en peper en zout toe en bak 2 minuten. Voeg de cherrytomaten in blik toe. Dek de pan af, zet het vuur middelmatig en bak nog 3 minuten.

Pasta mengen
3

Verhit ondertussen 1/2 el roomboter in een koekenpan op middelhoog vuur. Voeg het kipgehakt toe en bak in 3 minuten los. Snijd het basilicum fijn. Voeg de spinazie, linguine, rode pesto, een scheutje kookvocht en het kipgehakt met bakvet toe aan de hapjespan met groenten. Schep 1 minuut goed om, tot de spinazie geslonken is.

Serveren
4

Verdeel de linguine over de borden. Garneer met het basilicum. Besprenkel naar smaak met de olijfolie met balsamico.