HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconSnelle Linguine Met Kipgehakt
topBanner
Snelle linguine met kipgehakt

Snelle linguine met kipgehakt

met spinazie en tomaatjes in rode-pestosaus

Lees meer

Volgens Italianen past elke pastasoort bij een bepaalde saus. Zo past linguine, het dikkere broertje van spaghetti, perfect bij een lichte saus op basis van olie.

Labels:Lekker snelFamilieLekker snel
Allergenen :TarweGlutenCashewnotenNotenMelk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd20 minuten
Bereidingstijd20 minuten
MoeilijkheidsgraadMakkelijk
Ingredienten
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6
Ingredientenarrow down iconarrow down icon
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6

180 gram

Linguine

(BevatTarwe, GlutenKan bevattenEieren, Mosterd, Soja, Lupine)

1 stuk(s)

Ui

½ blik(ken)

Cherrytomaten in blik

200 gram

Kipgehakt met Italiaanse kruiden

5 gram

Vers basilicum

(Kan bevattenSelderij)

100 gram

Spinazie

(Kan bevattenSelderij)

80 gram

Rode pesto

(BevatCashewnoten, Noten, Melk (inclusief lactose)Kan bevattenGluten, Pinda's, Noten)

8 ml

Olijfolie met balsamico

Zelf toevoegen

1 el

Olijfolie

1 el

Roomboter

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
per gerecht
per 100g
Energie (kcal)929 kcal
Energie (kJ)3886 kJ
Vetten51.0 g
waarvan verzadigd11.0 g
Koolhydraten79 g
waarvan suikers13.0 g
Vezels8.02 g
Eiwitten34 g
Zout2.0 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Pan met deksel
Hapjespan met deksel
Koekenpan
Instructies
Instructiesarrow up iconarrow up icon
1

Breng ruim water aan de kook in een pan met deksel. Kook de linguine, afgedekt, 12 - 14 minuten. Giet af, bewaar een klein beetje kookvocht en laat zonder deksel uitstomen. Snipper ondertussen de ui.

Tip: Wist je dat we gemiddeld nog geen 150 gram groente eten per dag? Dat is een stuk minder dan de ADH. Geen zorgen, deze maaltijd bevat ruim 200 gram groente per portie!

2

Verhit per persoon 1/2 el olijfolie in een hapjespan met deksel op hoog vuur, voeg de ui en peper en zout toe en bak 2 minuten. Voeg de cherrytomaten in blik toe. Dek de pan af, zet het vuur middelmatig en bak nog 3 minuten.

3

Verhit ondertussen 1/2 el roomboter in een koekenpan op middelhoog vuur. Voeg het kipgehakt toe en bak in 3 minuten los. Snijd het basilicum fijn. Voeg de spinazie, linguine, rode pesto, een scheutje kookvocht en het kipgehakt met bakvet toe aan de hapjespan met groenten. Schep 1 minuut goed om, tot de spinazie geslonken is.

4

Verdeel de linguine over de borden. Garneer met het basilicum. Besprenkel naar smaak met de olijfolie met balsamico.