HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconKip Stroganoff Met Rijst
topBanner
Kip stroganoff met rijst

Kip stroganoff met rijst

met paprika en champignons

Lees meer

Dit gerecht is vernoemd naar de invloedrijke Russische familie Stroganov en wordt oorspronkelijk bereid met rundvlees.

Labels:Familie
Allergenen :Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd35 minuten
Bereidingstijd30 minuten
MoeilijkheidsgraadGemiddeld
Ingredienten
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6
Ingredientenarrow down iconarrow down icon
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6

1 stuk(s)

Ui

1 stuk(s)

Knoflookteen

1.5 stuk(s)

Paprika

2 stuk(s)

Kipfilethaasjes

½

Tomatenpuree

125 gram

Champignons

170 gram

Witte langgraanrijst

10 gram

Verse bladpeterselie

(Kan bevattenSelderij)

100 gram

Biologische zure room

(BevatMelk (inclusief lactose))

Zelf toevoegen

2 tl

Mosterd

1 el

Rodewijnazijn

1 el

Bloem

naar smaak

Peper en zout

2 el

Roomboter

½ stuk(s)

Kippenbouillonblokje

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
per gerecht
per 100g
Energie (kcal)689 kcal
Energie (kJ)2884 kJ
Vetten20.0 g
waarvan verzadigd12.0 g
Koolhydraten85 g
waarvan suikers12.0 g
Vezels6.54 g
Eiwitten40 g
Zout2.0 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Pan met deksel
Hapjespan
Instructies
Instructiesarrow up iconarrow up icon
1

Kook 75 ml water per persoon en voeg daaraan 1/4 kippenbouillonblokje per persoon toe. Snipper de ui. Pers de knoflook of snijd fijn. Snijd de paprika in dunne reepjes. Snijd de kipfilethaasjes in gelijke stukken van ongeveer 2 cm.

Tip: Paprika is rijk aan vitamine E - een antioxidant dat je organen, ogen en weefsel beschermt. Je vindt vitamine E ook in volkoren granen, pinda's, zonnebloemolie, zonnebloempitten en groene bladgroenten.

2

Breng ruim water met een snuf zout aan de kook in een pan met deksel voor de rijst. Verhit 1/2 el roomboter per persoon in een hapjespan op middelhoog vuur. Wrijf de kipfilethaasjes in met peper en zout en bak ze in 2 - 3 minuten rondom bruin. Haal uit de pan en bewaar apart (de kip hoeft nog niet gaar te zijn). Voeg de knoflook, ui en paprika toe aan dezelfde hapjespan en bak 3 - 4 minuten.

3

Voeg de tomatenpuree toe aan de hapjespan en bak 2 - 3 minuten. Snijd de champignons in kwarten. Voeg opnieuw 1/2 el roomboter per persoon toe en verhoog het vuur. Voeg de champignons toe en bak nog 4 - 5 minuten. Voeg 1/2 el bloem per persoon toe, meng goed en roerbak 1 minuut.

4

Kook ondertussen de rijst, afgedekt, 12 - 15 minuten. Giet daarna af en laat zonder deksel uitstomen. Hak de bladpeterselie grof.

5

Blus de groenten in de hapjespan af met 1/2 el rodewijnazijn per persoon en voeg de bouillon toe. Verlaag het vuur en roer er de zure room, de helft van de peterselie, 1 tl mosterd per persoon, peper en zout door. Voeg de kipfilethaasjes opnieuw toe en breng zachtjes aan de kook. Laat 5 - 6 minuten sudderen.

6

Verdeel de rijst over de borden. Verdeel de saus met groenten en kip over de rijst en garneer met de overige peterselie.