HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconCrispy "bang Bang" Bloemkool Met Knoflookrijst
topBanner
Crispy "bang bang" bloemkool met knoflookrijst

Crispy "bang bang" bloemkool met knoflookrijst

met groenten en chili-mayonaise

Lees meer

Bang bang! Dit recept wordt origineel geserveerd met kip. De opvallende naam komt van het harde kloppen waarmee het kippenvlees wordt platgeslagen om het malser te maken.

Labels:VeggieExtra groente
Allergenen :MosterdEierenSojaGlutenTarweSesamzaad

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd35 minuten
Bereidingstijd30 minuten
MoeilijkheidsgraadGemiddeld
Ingredienten
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6
Ingredientenarrow down iconarrow down icon
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6

50 gram

Mayonaise

(BevatMosterd, Eieren)

2 zakje(s)

Zoet-pittige chilisaus

50 gram

Panko paneermeel

200 gram

Bloemkoolroosjes

(Kan bevattenSelderij)

3 stuk(s)

Knoflookteen

150 gram

Jasmijnrijst

150 gram

Spinazie

(Kan bevattenSelderij)

1 stuk(s)

Wortel

½ stuk(s)

Sjalot

1 stuk(s)

Komkommer

20 ml

Sojasaus

(BevatSoja, Gluten, Tarwe)

20 gram

Sesamzaad

(BevatSesamzaadKan bevattenNoten, Pinda's)

Zelf toevoegen

2 el

Olijfolie

2 tl

Wittewijnazijn

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
per gerecht
per 100g
Energie (kcal)832 kcal
Energie (kJ)3481 kJ
Vetten39.0 g
waarvan verzadigd5.0 g
Koolhydraten97 g
waarvan suikers14.0 g
Vezels9.25 g
Eiwitten18 g
Zout3.0 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Kleine kom
Bakplaat met bakpapier
Pan met deksel
Koekenpan
Instructies
Instructiesarrow up iconarrow up icon
1

Verwarm de oven voor op 200 graden. Meng in een grote kom de mayonaise met de zoet-pittige chilisaus. Schep de helft van chili-mayonaise in een kleine kom en bewaar apart. Meng in een tweede grote kom de panko, een snufje zout en 1/4 el olijfolie per persoon.

2

Voeg de bloemkoolroosjes toe aan de grote kom met chili-mayonaise en meng goed door elkaar. Zorg dat de bloemkoolroosjes rondom helemaal bedekt zijn met het sausje. Giet daarna over in de kom met panko en meng door de panko tot ze helemaal bedekt zijn. Verdeel de bloemkoolroosjes over een bakplaat met bakpapier en bak 20 - 25 minuten.

Tip: Voor een extra crispy resultaat geef je de bloemkoolroosjes voldoende afstand op de bakplaat. Gebruik eventueel 2 bakplaten als het te krap wordt.

3

Pers de knoflook of snijd fijn. Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een pan met deksel op laag vuur. Fruit de knoflook 1 - 2 minuten. Voeg dan de rijst en 250 ml water per persoon toe. Kook de rijst, afgedekt, 10 - 12 minuten. Haal de pan daarna van het vuur en laat nog 5 minuten afgedekt in de pan nagaren. Giet de rijst eventueel af.

Tip: Deze maaltijd is calorierijk. Let jij op je calorie-inname? Kook dan alle rijst, maar gebruik 2/3 daarvan. De overige rijst kun je de volgende dag gemakkelijk in een roerbak of soep verwerken.

4

Hak de spinazie grof en verwijder eventueel dikke steeltjes. Snijd de wortel in dunne halve plakken. Snipper de sjalot. Snijd de komkommer in dunne schijfjes.

5

Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een koekenpan en bak de wortel in 4 - 6 minuten gaar. Voeg daarna de spinazie, de sjalot en de sojasaus toe. Bak het geheel nog 2 minuten en schep regelmatig om. Maak dan het "bang bang" sausje door de overige chili-mayonaise te mengen met de wittewijnazijn.

6

Verdeel de knoflookrijst over diepe borden. Verdeel de gebakken groenten eroverheen en leg de krokante bloemkoolroosjes erbovenop. Serveer met de "bang bang" saus en garneer met de komkommer en het sesamzaad.

Tip: Dit gerecht bevat meer dan 350 gram groente en dat is meer dan de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid. Met 1 portie krijg je veel ijzer, calcium, vitamine C en meerdere B-vitaminen binnen.