Pasta met zelfgemaakte spinaziepesto
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Pasta met zelfgemaakte spinaziepesto

Pasta met zelfgemaakte spinaziepesto

met geroosterde cherrytomaatjes en grana padano

Vrij vertaald betekent grana padano de korrel van Padanië. Deze brokkelige Italiaanse kaas uit de Povlakte kan soms wel tot 2 jaar worden gerijpt.

Labels:
Veggie
Familie
Allergenen :
Gluten
Selderij
Pinda's
Noten
Eieren
Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd25 minuten
MoeilijkheidGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

90 gram

Pasta

(Bevat Gluten)

250 gram

Rode cherrytomaten

1 stuk(s)

Knoflookteen

5 gram

Vers basilicum

(Bevat Selderij)

¼ stuk(s)

Citroen

75 gram

Spinazie

(Kan bevatten Selderij)

10 gram

Cashewnoten

(Bevat Pinda's, Noten)

25 gram

Grana padano-vlokken

(Bevat Eieren, Melk (inclusief lactose))

20 gram

Rucola

(Kan bevatten Selderij)

Zelf toevoegen

1 el

Zwarte balsamicoazijn

¾ el

Olijfolie

2 el

Extra vierge olijfolie

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)3381 kJ
Energie (kcal)808 kcal
Vetten46 g
waarvan verzadigd10 g
Koolhydraten71 g
waarvan suikers5 g
Vezels4 g
Eiwitten25 g
Zout0 g

Benodigdheden

Pan met deksel
Ovenschaal
Koekenpan
Kom
Staafmixer

Instructies

Voorbereiden
1

Verwarm de oven voor op 200 graden. Breng in een pan met deksel ruim water met een snuf zout aan de kook. Kook de pasta, afgedekt, 12 - 14 minuten in de pan met deksel. Giet daarna af en laat uitstomen zonder deksel.Halveer de rode cherrytomaten, pers de knoflook of snijd fijn, haal de blaadjes van het basilicum en pers de citroen uit.

Cherrytomaten roosteren
2

Leg de rode cherrytomaten in een ovenschaal. Besprenkel met3/4 el olijfolie en 1 el zwarte balsamicoazijn per persoon. Breng goed op smaak met peper en zout en rooster12 - 15 minuten in de oven.Verwarm een koekenpan, zonder olie, op middelhoog vuur en bak de spinazie 3 - 4 minuten, of totdat de spinazie helemaal geslonken is. Verwarm ondertussen een andere koekenpan, zonder olie, op middelhoog vuur en rooster de cashewnoten tot ze beginnen te kleuren. Haal uit de pan en bewaar apart.

Spinaziepesto maken
3

Meng ondertussen in een hoge kom de gebakken spinazie, de knoflook, het basilicum, 3/4 van de grana padano en de cashewnoten. Voeg per persoon 1 el citroensap, 2 el extra vierge olijfolie en 1/2 el kookvocht van de spinazie toe en pureer met een staafmixer tot een gladde pesto. Proef en breng goed op smaak met peper en zout.

Serveren
4

Verdeel de rucola over de borden. Schep de pasta erop en verdeel de spinaziepesto erover. Verdeel de cherrytomaten erover en besprenkel met het overgebleven vocht van de cherrytomaten. Garneer met de overige grana padano.