BestellenCadeaubon
HelloFresh
Recepten
Vegetarische Recepten

Vegetarische recepten

Eet je helemaal geen vlees of maar een paar dagen per week, dan zijn deze vegetarische recepten geschikt voor jou. Lekker, makkelijk en snel op tafel.

Vegetarische pasta recepten

Vegetarische rijst recepten

Vegetarische curry recepten

Vegetarische wrap recepten

Vegetarische gerechten: goed voor mens, dier en milieu

Of je nu één dag per week geen vlees eet of helemaal niet meer, vegetarisch eten is beter voor mens, dier en milieu. Omdat we gewend zijn aan het eten van vlees, is het soms lastig te bedenken wat je dan moet koken. De recepten in dit overzicht zijn daarom handig, want ze zijn vegetarisch en heel lekker. Je mist het vlees helemaal niet. Laat je inspireren door onze vegetarische gerechten boordevol groenten, noten en zuivel (kan dierlijk stremsel bevatten) en laat vlees wat vaker staan. Zo ontdek je zelf dat veggie gerechten verrassend lekker zijn!
Lekkere vegetarische recepten
Wist je dat vegetarisch eten ook voedzaam is? Als je geen vlees eet, krijg je minder verzadigde vetten binnen en daardoor loop je minder kans op hart- en vaatziekten. Ook bestaan vegetarische gerechten vaak uit een heleboel groente, volkoren graanproducten, peulvruchten en fruit. Deze ingrediënten zitten boordevol voedingsstoffen als eiwitten, vezels en vitaminen. Je hoeft natuurlijk niet helemaal geen vlees of vis meer te eten, maar af en toe een dagje niet heeft vele gezondheidsvoordelen. Het is ook helemaal niet zo lastig om toe te passen. Smeer hummus op je brood in plaats van leverworst, kies eens voor een salade in plaats van voor vlees of maak een van deze lekkere recepten.

Niet zo ingewikkeld: makkelijke vegetarische recepten

In het begin kan vegetarisch koken best een beetje lastig zijn. Vooral als je gewend bent aan vlees als basis voor een gerecht. Wanneer je vegetarisch gaat koken, neem je vaak groente of granen als basis. Daarna bedenk je welke ingrediënten je nog meer wilt gebruiken. Mocht je dat in het begin een beetje lastig vinden, dan zijn de maaltijdboxen van HelloFresh een uitkomst. Je kiest dan een aantal makkelijke veggie-recepten uit en de juiste hoeveelheid ingrediënten wordt bij je thuisbezorgd. Zo wordt vegetarisch koken een eitje!

Aan tafel: snelle vegetarische recepten

Soms heb je van die dagen dat je niet zoveel tijd hebt om in de keuken te staan. De agenda is vol met werk en andere afspraken en goed eten schiet er dan wel eens bij in. Ook is het op die momenten heel verleidelijk om dan maar even snel een tosti of iets anders makkelijks te bereiden. Wil je liever een wat voedzamere keuze maken of houd je er sowieso niet van om te veel te stressen om het eten? Deze snelle vegetarische recepten helpen je daarbij. Ze staan binnen 30 minuten op tafel, zijn heel gemakkelijk om te maken én ze bevatten geen vlees en vis.

Elke dag beter eten.

Wat zoek je?

1 van de 5 voltooid
Bestel de maaltijdbox met vegetarische recepten
Bestel de maaltijdbox met vegetarische recepten
Bestel de maaltijdbox met vegetarische recepten

Bestel de maaltijdbox met vegetarische recepten

Wil je zelf wat vaker vegetarisch koken? Bestel nu je volgende maaltijdbox van maaltijdboxleverancier HelloFresh vol lekkere veggie-recepten!

Tot wel € 75,- korting op je eerste 4 boxen