Curry-noedelsoep met kokosmelk
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Curry-noedelsoep met kokosmelk

Curry-noedelsoep met kokosmelk

met verse udonnoedels, koriander en pinda's

Udonnoedels zijn Japan's dikste noedels. Ze worden op veel verschillende manieren gegeten: in heldere bouillon, kruidige curry of in de zomer koud met een dipsausje.

Labels:
Extra groente
•Familie
•Vegan
•Caloriebewust
Allergenen :
Gluten
•Tarwe
•Soja

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd20 minuten
oventijd20 minuten
NiveauMakkelijk

Ingredienten

Hoeveelheden

½ stuk(s)

Rode peper

1 stuk(s)

Knoflookteen

½ stuk(s)

Ui

½ zakje(s)

Gele currykruiden

200 gram

Champignon-roerbakmix

125 ml

Kokosmelk

2.5 gram

Verse koriander

20 gram

Gezouten pinda's

100 gram

Verse udonnoedels

(Bevat Gluten, Tarwe)

10 gram

Gefrituurde uitjes

(Bevat Tarwe Kan bevatten Sesamzaad, Gluten, Pinda's, Noten)

10 ml

Sojasaus

(Bevat Soja, Tarwe)

Zelf toevoegen

¼ el

Zonnebloemolie

½ stuk(s)

Zoutarm groentebouillonblokje

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kcal)670 kcal
Energie (kJ)2802 kJ
Vetten40.7 g
waarvan verzadigd23.8 g
Koolhydraten53.8 g
waarvan suikers12.9 g
Vezels9.1 g
Eiwitten17.9 g
Zout5.9 g

Benodigdheden

•Soeppan

Instructies

Voorbereiden
1
  • Bereid een bouillon van per persoon: 1/2 bouillonblokje en 200 ml water (zie Tip).
  • Verwijder de zaadlijsten van de rode peper en snijd fijn.
  • Pers de knoflook of snijd fijn. Snipper de rode ui.

Tip: Let jij op je zoutinname? Gebruik dan per persoon: 1/4 bouillonblokje in 200 ml water.

Roerbakken
2
  • Verhit de zonnebloemolie in een soeppan op hoog vuur.
  • Fruit de rode peper, de rode ui, de knoflook en de gele currykruiden 1 minuut.
  • Voeg de groentemix toe en roerbak 4 minuten mee.

Let op: de rode peper is pittig! Houd je niet van pittig of eten er kinderen mee? Voeg dan de helft toe of houd apart.

Laten pruttelen
3
  • Voeg de kokosmelk en de bouillon toe aan de soeppan.
  • Laat de soep 5 – 7 minuten zachtjes koken op middelmatig vuur.
  • Snijd ondertussen de koriander fijn en hak de pinda's grof.
  • Voeg in de laatste 3 minuten de udonnoedels en 1 tl sojasaus per persoon toe aan de soep.
Serveren
4
  • Breng de soep eventueel op smaak met peper en zout.
  • Serveer de soep in kommen.
  • Garneer met de koriander, pinda's en gefrituurde uitjes.

Weetje: Wist je dat pinda's rijk zijn aan onder andere vitamine E en magnesium? Vitamine E is goed voor een sterke weerstand en magnesium voor de vorming en goede werking van botten en spieren. Een handje pinda's levert al 20% van de ADH van beide.