HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconCurry Noedelsoep Met Kokosmelk
topBanner
Curry-noedelsoep met kokosmelk

Curry-noedelsoep met kokosmelk

met verse koriander en pinda's

Lees meer

Net niet alle kokosmelk gebruikt? Giet het restje uit in een ijsklontjesvorm en vries het in - zo doseer je makkelijk voor de volgende keer.

Labels:Lekker snelVeggie
Allergenen :GlutenMelk (inclusief lactose)SelderijPinda's

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd20 minuten
MoeilijkheidsgraadMakkelijk
Ingredienten
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6
Ingredientenarrow down iconarrow down icon
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6

1 stuk(s)

Rode peper

1 stuk(s)

Knoflookteen

400 gram

Italiaanse groentemix

(Kan bevattenSelderij)

100 gram

Besengek-currypasta

(BevatGluten, Melk (inclusief lactose), Selderij)

250 ml

Kokosmelk

5 gram

Verse koriander

(Kan bevattenSelderij)

40 gram

Gezouten pinda's

(BevatPinda'sKan bevattenNoten, Sesamzaad)

200 gram

Verse udonnoedels

(BevatGluten)

Zelf toevoegen

1 stuk(s)

Groentebouillonblokje

2 el

Zonnebloemolie

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
per gerecht
per 100g
Energie (kcal)744 kcal
Energie (kJ)3112 kJ
Vetten53.0 g
waarvan verzadigd24.0 g
Koolhydraten48 g
waarvan suikers12.0 g
Vezels7 g
Eiwitten16 g
Zout2.0 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Soeppan
Instructies
Instructiesarrow up iconarrow up icon
1

Bereid een bouillon van per persoon: 1/2 bouillonblokje en 200 ml water. Verwijder de zaadlijsten van de rode peper en snijd de rode peper fijn.Pers de knoflook of snijd fijn.

2

Verhit de zonnebloemolie in een soeppan op hoog vuur.Fruit de rode peper en de knoflook 1 minuut.Voeg de groentemix toe en roerbak 3 minuten.Roer de currypasta door de groenten en roerbak nog 1 minuut. Breng op smaak met peper en zout.

3

Voeg de kokosmelk en de bouillon toe aan de soeppan. Laat de soep op middelmatig vuur 5 – 7 minuten zachtjes koken.Snijd ondertussen de koriander fijn en hak de pinda's grof.Voeg in de laatste 3 minuten de udonnoedels toe aan de soep.

4

Serveer de soep in kommen. Garneer met de koriander en de pinda's.