Mexicaanse recepten

Met onze Mexicaanse recepten wordt het gegarandeerd een feestje op jouw bord vanavond! Burrito's, taco's en wraps - reis vanavond af naar het zonnige Me-he-xiiii-cooo en bereid een heerlijke maaltijd voor jou en je tafelgenoten.

Huevos rancheros met cannellinibonen en avocado

met ei, zure room en limoen

Mexicaanse viswraps met dubbele portie salade en tomaat

met mangochutney en koriander

Taco's met gehakt en avocado-fetasaus

met mais, tomaat en zwarte bonen

Mexicaanse viswraps met kool-wortelsalade

met mangochutney, tomaat en koriander

Mexicaanse burrito met gehakt

met mais, kidneybonen en cheddar

Mexicaanse taco's met bonen

met cheddar en maïs

Shakshuka met zelfgemaakte tortillachips

Met tomaat, cannellinibonen, feta en ei

Chilli sin carne

met rode bonen, guacamole en verse koriander

Enchilada's van paprika-chilitortilla's met kipgehakt

met frisse salade en zure room

Snelle Mexicaanse bowl met avocado en ei

met zwarte bonen, tomaten en limoen

Mexicaanse salade met kipfilet en gegrilde groente

met zwarte bonen en feta

Mexicaanse viswraps met kool-wortelsalade en mangochutney

met dubbele portie koolvishaasjes

Mini-tortilla's met krokante garnalen en venkel

met dubbele portie garnalen

Mini-tortilla's met knapperige garnalen en venkel

met rode kool, wortel en limoen

Mexicaanse tostada met kip

met een frisse salade van maïs en tomaat

Mexicaanse taco's met kipgehakt

met pittige groene peper en cheddar

Raak geïnspireerd !

#FreshTips

Mexicaanse recepten

7 feitjes over jouw favoriete Mexicaanse avocadodip

  1. Het is al eeuwenoud. Guacamole werd al een halve eeuw geleden voor het eerst gegeten door de Azteken.
  2. Kalk is essentieel. Zonder kalk wordt de avocado bruin als hij aan zuurstof wordt blootgesteld.
  3. In het begin van de 20e eeuw werden avocado's vaak ‘alligatorperen’ genoemd. Je kunt wel zien waarom!
  4. Avocado's bevatten meer kalium dan bananen. Voeg dus de volgende keer dat je een Mexicaans recept kookt guacamole toe voor een evenwichtige maaltijd.
  5. Geef het niet aan je honden. Laat jouw hongerige viervoeters de huid of pit van de avocado dus niet te pakken krijgen. Deze delen van het fruit zijn schadelijk voor honden én katten.
  6. De avocado moet goed rijp zijn. Overrijpe avocado's verkleuren vaak aan de binnenkant. Om te voorkomen dat je avocado overrijp wordt, moet je ervoor zorgen dat de kleine bruine pit aan de buitenkant heel blijft. Deze werkt als afsluiting - zo komt er geen zuurstof naar binnen.
  7. Gebruik verse ingrediënten. Verse rode peper, ui, knoflook en limoen geven jouw guacamole veel smaak en maken de Mexicaanse avocadodip een stuk lekkerder dan de kant-en-klare variant uit de supermarkt.

#FreshTips

Mexicaanse recepten

7 feitjes over jouw favoriete Mexicaanse avocadodip

  1. Het is al eeuwenoud. Guacamole werd al een halve eeuw geleden voor het eerst gegeten door de Azteken.
  2. Kalk is essentieel. Zonder kalk wordt de avocado bruin als hij aan zuurstof wordt blootgesteld.
  3. In het begin van de 20e eeuw werden avocado's vaak ‘alligatorperen’ genoemd. Je kunt wel zien waarom!
  4. Avocado's bevatten meer kalium dan bananen. Voeg dus de volgende keer dat je een Mexicaans recept kookt guacamole toe voor een evenwichtige maaltijd.
  5. Geef het niet aan je honden. Laat jouw hongerige viervoeters de huid of pit van de avocado dus niet te pakken krijgen. Deze delen van het fruit zijn schadelijk voor honden én katten.
  6. De avocado moet goed rijp zijn. Overrijpe avocado's verkleuren vaak aan de binnenkant. Om te voorkomen dat je avocado overrijp wordt, moet je ervoor zorgen dat de kleine bruine pit aan de buitenkant heel blijft. Deze werkt als afsluiting - zo komt er geen zuurstof naar binnen.
  7. Gebruik verse ingrediënten. Verse rode peper, ui, knoflook en limoen geven jouw guacamole veel smaak en maken de Mexicaanse avocadodip een stuk lekkerder dan de kant-en-klare variant uit de supermarkt.

Recepten die je met liefde kookt!

Ontvang elke week inspirerende recepten en alle verse ingrediënten

HelloFresh €45 Korting