Wraps met Mexicaans gekruide heek
Wraps met Mexicaans gekruide heek

Wraps met Mexicaans gekruide heek

met avocado, koriander en sriracha-koolsla

Heekfilet is een witvis met een zachte, milde smaak. In dit gerecht breng je de vis op smaak met Mexicaanse kruiden en serveer je het in tortillas.

Tags:
Pescatarian
Allergens:
Wheat
•Fish
•Mustard
•Soy
•Egg

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time15 minutes
Cooking Time15 minutes
DifficultyEasy

Ingredients

Serving amount

2 piece

Flour tortillas

(Contains Wheat)

1 piece

Skin-on hake fillet

(Contains Fish)

100 g

Rainbow slaw mix

50 g

Radicchio & iceberg lettuce

½ piece

Avocado

5 g

Fresh coriander

(May be present Celery)

25 g

Sriracha mayo

(Contains Mustard, Soy, Egg)

½ sachet(s)

Mexican-style spices

Not included in your delivery

½ tablespoon

White wine vinegar

½ teaspoon

Sugar

½ tablespoon

Sunflower oil

½ tablespoon

Honey [or plant-based alternative]

to taste

Salt and pepper

Nutrition Values

Energy (kJ)3020 kJ
Calories722 kcal
Fat38.7 g
Saturated Fat5 g
Carbohydrate59.6 g
Sugar15.4 g
Dietary Fiber8.7 g
Protein29.6 g
Salt2.3 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

•Bowl
•Tall-Sided Pan
•Aluminum Foil
•Paper Towel

Cooking Steps

Voorbereiden
1
  • Verwarm de oven voor op 180 graden.
  • Snijd de koriander fijn.
  • Meng in een kom de rodekool, wittekool en wortel met de sriracha-mayo, de wittewijnazijn, de suiker en de helft van de koriander.
  • Breng op smaak met peper en zout en bewaar apart.
Vis bakken
2
  • Dep de vis droog met keukenpapier en halveer de vis. Bestrooi met de Mexicaanse kruiden (let op: pittig! Gebruik naar smaak). 
  • Verhit de zonnebloemolie in een koekenpan op middelhoog vuur en bak de vis 2 - 3 minuten op de huid.
  • Verpak ondertussen de tortilla's in aluminiumfolie en verwarm 2 - 3 minuten in de oven.
Avocado snijden
3
  • Besprenkel de vis met de honing, draai de vis om en bak nog 1 - 2 minuten op de andere kant.
  • Halveer de avocado en verwijder de pit en schil. Snijd het vruchtvlees in blokjes.

Weetje: Avocado is rijk aan plantaardige onverzadigde vetten. Het eten van deze vrucht heeft hierdoor een positief effect op je cholesterolgehalte en helpt je hart en bloedvaten gezond te houden.

Serveren
4
  • Vul de tortilla's met de koolsla, slamix, vis en avocado.
  • Garneer met de overige koriander.