HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconBao Bun Met Sticky Varkenshaas
topBanner
Bao bun met sticky varkenshaas

Bao bun met sticky varkenshaas

met zoetzuur, sugarsnaps en zoete Aziatische saus

Wereldkeuken
Lees meer

De bao bun is een smaakvolle Chinese uitvinding om een vaak zoete en kleverige saus makkelijk onderweg op te eten. Streetfoodproof dus!

Labels:Inspiratie
Allergenen :SojaGlutenTarweSesamzaad

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd35 minuten
Bereidingstijd35 minuten
MoeilijkheidsgraadGemiddeld
Ingredienten
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6
Ingredientenarrow down iconarrow down icon
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6

⅔ stuk(s)

Komkommer

100 gram

Gesneden spitskool

100 gram

Sugarsnaps

1 zakje(s)

Zoete Aziatische saus

(BevatSoja, Gluten, Tarwe)

6 stuk(s)

Bao-broodje

(BevatGluten, Tarwe)

2 cm

Verse gember

3 stuk(s)

Knoflookteen

1.32 stuk(s)

Bosui

20 ml

Sojasaus

(BevatSoja, Gluten, Tarwe)

20 ml

Sesamolie

(BevatSesamzaad)

2 stuk(s)

Varkenshaas

10 gram

Verse koriander

(Kan bevattenSelderij)

½ zakje(s)

Zwart sesamzaad

(BevatSesamzaad)

Zelf toevoegen

2 tl

Suiker

3 el

Wittewijnazijn

2.5 el

Zonnebloemolie

20 gram

Bloem

2 el

Bruine basterdsuiker

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
per gerecht
per 100g
Energie (kcal)931 kcal
Energie (kJ)3897 kJ
Vetten32.0 g
waarvan verzadigd6.0 g
Koolhydraten113 g
waarvan suikers34.0 g
Vezels6.7 g
Eiwitten46 g
Zout4.0 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Grote kom
Rasp
Kleine kom
Bord
Instructies
Instructiesarrow up iconarrow up icon
1

Haal de varkenshaas uit de koelkast om op kamertemperatuur te laten komen. Verwarm de oven voor op 180 graden. Snijd de komkommer in dunne repen zodat ze makkelijk in de bao's passen. Meng in een grote kom de suiker, 1 1/2 el wittewijnazijn per persoon en een snuf zout. Voeg de spitskool en de komkommer toe, schep om en laat intrekken tot serveren.

Tip: Vind je de gesneden spitskool te grof gesneden om rauw te eten? Snijd deze dan nog iets fijner.

2

Rasp de gember fijn. Pers de knoflook of snijd fijn. Snijd de bosui in fijne ringen en bewaar het witte en groene gedeelte apart van elkaar. Meng in een kleine kom de bruine suiker met sojasaus en sesamolie. Snijd de varkenshaas in dunne plakken en wrijf de varkenshaas in met peper en zout. Wentel de plakken door de bloem zodat alle kanten een dun laagje bloem hebben.

Tip: Houd je van pittig? Voeg dan een beetje sambal of sriracha toe aan het sausje van de varkenshaas.

3

Bak de bao-broodjes 4 - 5 minuten in de oven. Verhit ondertussen 1/4 el zonnebloemolie per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur. Fruit de helft van de knoflook 1 minuut. Voeg de sugar snaps toe en bak 3 - 4 minuten. Blus af met de helft van de zoete Aziatische saus en breng op smaak met peper en zout.

4

Verhit ondertussen 1 el zonnebloemolie per persoon in een tweede grote koekenpan op middelhoog vuur. Leg, wanneer de pan goed heet is, de varkenshaasplakken erin en bak 1 minuut per kant. Zorg dat er genoeg ruimte is in de pan om de plakken naast elkaar te leggen. Haal de varkenshaas uit de pan en bewaar op een bord. Het vlees hoeft nog niet gaar te zijn.

Tip: Als de pan te klein is kun je dit in meerdere keren doen.

5

Voeg de gember, de overige knoflook en het witte gedeelte van de bosui toe aan de pan van het varkensvlees en bak 2 - 3 minuten op middellaag vuur. Voeg daarna de saus en 2 el water per persoon toe. Breng aan de kook en voeg de plakken varkenshaas weer toe aan de pan zodra de saus begint te borrelen. Roer regelmatig door tot de saus verdikt en aan het vlees begint te plakken.

6

Snijd de koriander grof. Vul de bao-broodjes met een beetje zoetzuur en het varkensvlees. Garneer met het groene gedeelte van de bosui, de koriander en eventueel de overige zoete Aziatische saus. Serveer met de sugar snaps en de overige zoetzure groenten. Garneer de groenten met het zwarte sesamzaad.