In deze salade combineer je ingrediënten uit alle windhoeken. De Midden-Oosterse parelcouscous is de perfecte basis voor de romige Zuid-Amerikaanse avocado en frisse limoen. De zoute Griekse feta maakt het helemaal af.
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen
1 stuk(s)
Sjalot
2 stuk(s)
Tomaat
1 stuk(s)
Avocado
170 gram
Parelcouscous
(BevatGlutenKan bevattenLupine, Soja, Eieren, Mosterd)1 stuk(s)
Limoen
8 bosje(s)
Verse koriander
(Kan bevattenSelderij)20 gram
Pompoenpitten
(Kan bevattenNoten, Sesamzaad, Pinda's)60 gram
Veldsla
75 gram
Feta
(BevatMelk (inclusief lactose))1 ml
Groentebouillonblokje
2 el
Extra vierge olijfolie
1 tl
Witte balsamicoazijn
½ tl
Honing
naar smaak
Peper en zout
• Breng 300 ml water per persoon aan de kook in een pan met deksel en verkruimel er 1/2 bouillonblokje per persoon bove n. • Snipper de sjalot. • Snijd de tomaat en de avocado in blokjes.
• Voeg de parelcouscous toe aan de pan met deksel, kook in 12 minuten gaar en giet af. • Rasp de schil van de limoen en pers de limoen uit. • Snijd de verse koriander fijn. • Verhit een koekenpan, zonder olie, op hoog vuur en rooster de pompoenpitten tot ze beginnen te poffen.
• Klop in een saladekom de extra vierge olijfolie, de witte balsamicoazijn, de honing en per persoon 1 tl limoensap en 1/2 tl limoenrasp tot een vinaigrette. • Meng de parelcouscous en de sjalot door de vinaigrette. • Meng er vervolgens de tomaat, de avocado, de koriander en de veldsla door.
• Verdeel de parelcouscous over de borden, verkruimel er de feta boven en bestrooi met de pompoenpitten.