HelloFresh
topBanner
Parelcouscoussalade met avocado en feta

Parelcouscoussalade met avocado en feta

Met tomaat, limoen en koriander

QUICK & EASY
Lees meer

In deze salade combineer je ingrediënten uit alle windhoeken. De Midden-Oosterse parelcouscous is de perfecte basis voor de romige Zuid-Amerikaanse avocado en frisse limoen. De zoute Griekse feta maakt het helemaal af.

Labels:Quick & easyVeggie
Allergenen :Glutenbevattende granenMelk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd20 minuten
MoeilijkheidsgraadNiveau 1
Ingredienten
hoeveelheden
Ingredientenarrow down iconarrow down icon
hoeveelheden

1 stuks

Sjalot

2 stuks

Tomaat

1 stuks

Avocado

170 g

Parelcouscous

(BevatGlutenbevattende granen)

1 stuks

Limoen

8 takje

Verse koriander

(Kan sporen van allergenen bevatten)

20 g

Pompoenpitten

(Kan sporen van allergenen bevatten)

60 g

Veldsla

(Kan sporen van allergenen bevatten)

75 g

Feta

(BevatMelk (inclusief lactose))

Zelf toevoegen

1 ml

Groentebouillonblokje

2 el

Extra vierge olijfolie

1 tl

Witte balsamicoazijn

½ tl

Honing

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
Energie (kJ)3389 kJ
Energie (kcal)810 kcal
Vetten45.0 g
waarvan verzadigd11.5 g
Koolhydraten74 g
waarvan suikers10.3 g
Vezels11 g
Eiwitten24 g
Zout3.0 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Pan met deksel
Koekenpan
Saladekom
Instructiesarrow up iconarrow up icon
download icondownload icon
1

• Breng 300 ml water per persoon aan de kook in een pan met deksel en verkruimel er 1/2 bouillonblokje per persoon bove n. • Snipper de sjalot. • Snijd de tomaat en de avocado in blokjes.

2

• Voeg de parelcouscous toe aan de pan met deksel, kook in 12 minuten gaar en giet af. • Rasp de schil van de limoen en pers de limoen uit. • Snijd de verse koriander fijn. • Verhit een koekenpan, zonder olie, op hoog vuur en rooster de pompoenpitten tot ze beginnen te poffen.

3

• Klop in een saladekom de extra vierge olijfolie, de witte balsamicoazijn, de honing en per persoon 1 tl limoensap en 1/2 tl limoenrasp tot een vinaigrette. • Meng de parelcouscous en de sjalot door de vinaigrette. • Meng er vervolgens de tomaat, de avocado, de koriander en de veldsla door.

4

• Verdeel de parelcouscous over de borden, verkruimel er de feta boven en bestrooi met de pompoenpitten.