HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconWarmgerookte Makreel
topBanner
Warmgerookte makreel

Warmgerookte makreel

met fusilli en verse dille

Lees meer

Makreel is een vette vis die wordt gevangen in Nederlandse wateren. De vis bevat heel wat goede voedingsstoffen zoals essentiële vetten, mineralen en vitaminen. Makreel past dus perfect binnen een gezond voedingspatroon. Heerlijk met de verse dille en crème fraîche!

Labels:Lekker snel
Allergenen :GlutenVisMelk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd25 minuten
MoeilijkheidsgraadMakkelijk
Ingredienten
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6
Ingredientenarrow down iconarrow down icon
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6

1 stuk(s)

Sjalot

1 stuk(s)

Prei

1 stuk(s)

Peen

180 gram

Fusilli

(BevatGlutenKan bevattenLupine, Soja, Eieren, Mosterd)

3 takje(s)

Verse dille

(Kan bevattenSelderij)

150 gram

Gerookte makreel

(BevatVis)

4 el

Crème fraîche

(BevatMelk (inclusief lactose))

Zelf toevoegen

1 el

Roomboter

(BevatMelk (inclusief lactose))

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden/ per gerecht
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
/ per gerecht
Energie (kcal)790 kcal
Energie (kJ)3305 kJ
Vetten37.0 g
waarvan verzadigd14.0 g
Koolhydraten76 g
waarvan suikers0.0 g
Vezels14 g
Eiwitten31 g
Zout0.0 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Pan met deksel
Hapjespan
Wok
Instructiesarrow up iconarrow up icon
download icondownload icon
1

Kook 500 ml water per persoon in een pan met deksel voor de fusilli.

2

Snipper de sjalot. Snijd de prei in ringen en de peen in dunne halve plakken.

3

Kook de fusilli, afgedekt, 9 minuten en giet daarna af.

4

Verhit de roomboter in een wok of hapjespan en fruit de sjalot 2 minuten op laag vuur. Voeg de prei en peen toe, bestrooi met peper en zout en bak 6 - 8 minuten.

5

Hak ondertussen de dille fijn en verdeel de makreel, met een vork, in kleine stukken.

6

Voeg de crème fraîche en 1 - 2 el water per persoon toe aan de groenten en laat 1 minuut koken. Roer daarna de fusilli, het grootste deel van de makreel en het grootste deel van de dille erdoor.

7

Verdeel het gerecht over de borden. Verdeel de overige makreel over de pasta en garneer met de overige dille.