Romige knolselderij-preisoep met notenrozijnenbrood
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Romige knolselderij-preisoep met notenrozijnenbrood

Romige knolselderij-preisoep met notenrozijnenbrood

Een herfstachtige soep met mosterd en crème fraîche

Knolselderij is de knol van de selderijplant. Blad- en bleekselderij groeien boven de grond, maar knolselderij houdt zich liever schuil onder de grond. Knolselderij heeft een kruidige smaak en is goed te gebruiken voor een maaltijdsoep. Waar de knolselderij uit de box vandaan komt lees je op de extra kaart van deze week!

Labels:
Kindvriendelijk
Veggie
Allergenen :
Selderij
Gluten
Noten
Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd35 minuten
oventijd
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

½ stuk(s)

Ui

100 gram

Kruimige aardappelen

125 gram

Knolselderij

(Bevat Selderij)

½ stuk(s)

Prei

1 stuk(s)

Bruin rozijn-walnootbroodje

(Bevat Gluten, Noten)

2 el

Crème fraîche

(Bevat Melk (inclusief lactose))

Zelf toevoegen

½ el

Olijfolie

¾ stuk(s)

Groentebouillonblokje

1 tl

Mosterd

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

/ per gerecht
Energie (kcal)628 kcal
Energie (kJ)2628 kJ
Vetten25 g
waarvan verzadigd9 g
Koolhydraten79 g
waarvan suikers0 g
Vezels16 g
Eiwitten16 g
Zout0 g

Benodigdheden

Deksel
Grote pan
Kom
Staafmixer

Instructies

1

Verwarm de oven voor op 180 graden en kook 500 ml water per persoon.

Snijd de groenten.
2

Snipper de ui. Schil de aardappelen (challenger) en snijd in blokjes van 1 cm. Schil de knolselderij en snijd in blokjes. Snijd de prei in dunne ringen.

Roerbak en kook de groenten en aardappelen.
3

Verhit de olijfolie in een soeppan of grote pan met deksel en fruit de ui 2 minuten op middelmatig vuur. Voeg de knolselderij en prei toe en roerbak 3 minuten. Voeg de aardappelen en 400 ml water per persoon toe en verkruimel het bouillonblokje boven de pan. Laat 15 - 20 minuten zachtjes, afgedekt, koken.

4

Bak ondertussen het notenrozijnenbrood 8 minuten in de oven. Roer de crème fraîche met de mosterd in een kom.

Pureer de soep.
5

Haal de soep van het vuur en pureer met een staafmixer. Voeg eventueel extra water toe als de soep te dik is. Zet de soep terug op het vuur, voeg de helft van de mosterd-crème fraîche toe en verhit nog 1 minuut.

Verdeel de soep over de borden.
6

Verdeel de soep over de soepkommen. Garneer met de overige mosterd-crème fraîche en serveer met het notenrozijnenbrood.