HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconRomige Linguine Met Garnalen En Citroen
topBanner
Romige linguine met garnalen en citroen

Romige linguine met garnalen en citroen

Met courgette en tomaat

Lees meer

In Italië maakt pasta deel uit van het cultureel erfgoed. Het geheim van een goede pasta? Eenvoud. Deze combinatie van garnalen, zomerse groenten en heerlijk geurende rozemarijn brengt je zo naar de Middellandse zee. Buon appetito!

Labels:Eet mij eerstCaloriebewustFamilie
Allergenen :GlutenSchaaldierenMelk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd35 minuten
MoeilijkheidsgraadGemiddeld
Ingredienten
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6
Ingredientenarrow down iconarrow down icon
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6

1 stuk(s)

Courgette

2 tl

Gedroogde rozemarijn

2 stuk(s)

Knoflookteen

2 stuk(s)

Tomaat

1 stuk(s)

Citroen

180 gram

Linguine

(BevatGlutenKan bevattenSoja, Mosterd, Lupine, Eieren)

160 gram

Garnalen

(BevatSchaaldieren)

4 el

Crème fraîche

(BevatMelk (inclusief lactose))

Zelf toevoegen

2 el

Olijfolie

½ el

Zonnebloemolie

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
per gerecht
per 100g
Energie (kJ)2954 kJ
Energie (kcal)706 kcal
Vetten30.0 g
waarvan verzadigd10.3 g
Koolhydraten79 g
waarvan suikers17.1 g
Vezels6 g
Eiwitten27 g
Zout0.7 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Bakpapier
Bakplaat
Oven
Pan met deksel
Rasp
Aluminiumfolie
Hapjespan
Keukenpapier
Bord
Instructiesarrow up iconarrow up icon
download icondownload icon
1

Verwarm de oven voor op 210 graden. Snijd de courgette in halve plakken van 1/2 cm. Verdeel de courgette over een bakplaat met bakpapier, bestrooi met de gedroogde rozemarijn en besprenkel met de helft van de olijfolie. Breng op smaak met peper en zout en bak 20 – 30 minuten in de oven, of tot de courgette bruin en gaar is.

2

Pers ondertussen de knoflook of snijd fijn en snijd de tomaat in blokjes van 1 cm. Rasp de schil van de citroen met een fijne rasp en pers de citroen uit. Kook ruim water in een pan met deksel en kook hierin de linguine, afgedekt, 10 – 12 minuten. Giet af, bewaar een klein beetje kookvocht en laat zonder deksel uitstomen.

3

Dep ondertussen de garnalen droog met keukenpapier. Verhit de overige olijfolie in een hapjespan en bak de garnalen 3 – 4 minuten op middelhoog vuur. Breng op smaak met peper en zout. Haal de garnalen uit de pan en bewaar ingepakt in aluminiumfolie.

4

Verhit de zonnebloemolie in dezelfde hapjespan en fruit de knoflook 1 minuut op middellaag vuur. Voeg de blokjes tomaat toe en bak ze in 2 minuten zacht. Draai het vuur laag, voeg de crème fraîche toe en laat al roerend smelten. Meng per persoon 1/2 tot 1 el kookvocht van de linguine door de saus om hem wat vloeibaarder te maken. Breng op smaak met peper en zout.

5

Voeg de linguine toe aan de hapjespan en meng met de saus. Voeg de helft van de courgette, de helft van de garnalen en per persoon 1 tl citroensap en 1/4 tl citroenrasp toe. Schep goed om.

6

Verdeel de linguine over de borden en garneer met de overige courgette en garnalen. Bestrooi naar smaak met de overige citroenrasp.