HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconMelanzane Alla Parmigiana
topBanner
Melanzane alla parmigiana

Melanzane alla parmigiana

Italiaanse ovenschotel met aubergine, mozzarella en tomaat

Lees meer

Met deze Italiaanse klassieker valt te variëren – in de Napolitaanse parmigiana di zucchine of carciofi wordt de aubergine vervangen door courgette of artisjok.

Labels:Veggie
Allergenen :MelkGlutenbevattende granenSojaRoggeTarweGerst

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd50 minuten
MoeilijkheidsgraadGemiddeld
Ingredienten
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6
Ingredientenarrow down iconarrow down icon
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6

1 stuk(s)

Aubergine

1 stuk(s)

Ui

1 stuk(s)

Knoflookteen

10 gram

Vers basilicum

⅔ zakje(s)

Italiaanse kruiden

1 pak(ken)

Tomatenblokjes

200 gram

Passata

50 gram

Parmigiano reggiano

(BevatMelk)

1 stuk(s)

Mozzarella

(BevatMelk)

2 stuk(s)

Wit tarwebroodje

(BevatMelk, Glutenbevattende granen, Soja, Rogge, Tarwe, GerstKan bevattenLupine, Noten, Ei, Sesam)

Zelf toevoegen

5 el

Olijfolie

1 el

Zwarte balsamicoazijn

4 el

Bloem

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
per gerecht
per 100g
Energie (kJ)3785 kJ
Energie (kcal)905 kcal
Vetten51.0 g
waarvan verzadigd17.0 g
Koolhydraten72 g
waarvan suikers21.0 g
Vezels10 g
Eiwitten34 g
Zout3.0 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Vergiet
Hapjespan met deksel
Kom
Rasp
Koekenpan
Keukenpapier
Ovenschaal
Instructies
Instructiesarrow up iconarrow up icon
1

Verwarm de oven voor op 200 graden. Snijd de aubergine in de lengte in plakken van 1/2 cm dik. Bestrooi de plakken aan beide kanten royaal met zout en leg in een vergiet. Laat het zout intrekken. Snipper de ui en pers de knoflook of snijd fijn. Snijd de blaadjes basilicum in reepjes.

2

Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een hapjespan met deksel op middelmatig vuur. Voeg de knoflook, ui en Italiaanse kruiden toe. Bak 3 - 4 minuten. Blus af met 1/2 el zwarte balsamicoazijn per persoon, de tomatenblokjes en de passata. Roer goed en breng op smaak met peper, zout en de helft van het basilicum. Laat het geheel, afgedekt, 10 - 15 minuten zachtjes koken.

3

Rasp de parmigiano reggiano fijn. Scheur of snijd de mozzarella in kleine stukken. Snijd een half wit tarwebroodje per persoon in grove stukken en meng in een kom met 1/2 el olijfolie per persoon, peper en zout. Verspreid 2 el bloem per persoon, peper en zout over een groot bord. Dep de plakken aubergine goed droog met keukenpapier en schraap het zout eraf. Wentel de plakken dan door de bloem.

4

Verhit 1 el olijfolie per persoon in een grote koekenpan op hoog vuur. Bak de helft van de aubergineplakken in 4 - 6 minuten goudbruin. Keer ze halverwege om en laat uitlekken op keukenpapier. Verhit opnieuw 1/2 el olijfolie per persoon in dezelfde koekenpan en herhaal met de overige aubergineplakken.

5

Verdeel een beetje tomatensaus over de bodem van een ovenschaal. Leg 1/3 van de aubergineplakken erop en schep 1/3 van de tomatensaus over de aubergineplakken. Bestrooi met 1/3 van de parmigiano regiano en 1/3 van de mozzarella. Herhaal dit met de overige aubergineplakken, tomatensaus en kaas. Verdeel de broodblokjes over de bovenkant en bak het geheel 10 - 15 minuten in de oven. Bak de laatste 6 minuten het overige wit tarwebroodje mee in de oven.

6

Verdeel de melanzane alla parmigiana over de borden en garneer met het overige basilicum. Serveer met het tarwebroodje.