HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconSpaghetti Bolognese Met Kipgehakt
topBanner
Spaghetti bolognese met kipgehakt

Spaghetti bolognese met kipgehakt

Met geraspte belegen kaas

QUICK & EASY
Lees meer

Terwijl de Italianen hun ragù alla bolognese uren laten pruttelen, zet jij deze variant in een handomdraai op tafel. In Bologna eten ze hun geliefde saus met tagliatelle, maar de volkoren spaghetti die je er vandaag bij maakt, is een stuk voedzamer. Nog een verschil: in plaats van rundergehakt of half-om-half gebruik je in dit recept kipgehakt, dat al op smaak is gebracht met Italiaanse kruiden.

Labels:OriginalLekker snelFamilie
Allergenen :GlutenMelk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd25 minuten
MoeilijkheidsgraadMakkelijk
Ingredienten
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6
Ingredientenarrow down iconarrow down icon
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6

1 stuk(s)

Ui

1 stuk(s)

Knoflookteen

1 stuk(s)

Groene paprika

4 stuk(s)

Pruimtomaat

200 gram

Kipgehakt met Italiaanse kruiden

½ blik(ken)

Tomatenpuree

180 gram

Volkoren spaghetti

(BevatGluten)

50 gram

Geraspte belegen kaas

(BevatMelk (inclusief lactose))

Zelf toevoegen

1 el

Olijfolie

1 el

Zwarte balsamicoazijn

1 tl

Bruine suiker

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
per gerecht
per 100g
Energie (kJ)2966 kJ
Energie (kcal)709 kcal
Vetten25.0 g
waarvan verzadigd8.8 g
Koolhydraten76 g
waarvan suikers17.0 g
Vezels11 g
Eiwitten38 g
Zout0.9 g
Instructiesarrow up iconarrow up icon
download icondownload icon
1

Kook ruim water in een pan met deksel voor de spaghetti integrale.

2

Snipper de ui en pers of snijd de knoflook fijn. Verwijder de zaadlijsten van de groene paprika en snijd de paprika in blokjes. Snijd de tomaten in blokjes.

3

Verhit de olijfolie in een wok of hapjespan met deksel en bak het kipgehakt met de ui en knoflook in 5 minuten los op middelhoog vuur.

4

Voeg de tomatenpuree toe aan de wok of hapjespan en bak 2 minuten. Voeg vervolgens de paprika, tomaat, zwarte balsamicoazijn, suiker en 25 ml water per persoon toe. Breng op smaak met peper en zout en kook de tomatensaus, afgedekt, 10 minuten op middelmatig vuur.

5

Kook ondertussen de spaghetti, afgedekt, 10 – 12 minuten in de pan met deksel. Giet daarna af en voeg toe aan de pan met tomatensaus. Breng op smaak met peper en zout.

6

Verdeel de spaghetti bolognese over de borden en garneer met de belegen kaas.