
Japanse hartige pannenkoek met ontbijtspek
met groenten, zoete worcestershiresaus en mayonaise
Dit recept is geïnspireerd op okonomiyaki - een populaire Japanse lekkernij gemaakt van bloem, eieren en geraspte kool. Net als het klassieke gerecht, geserveerd met mayonaise en een zoet-hartige saus.
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen
Ingredienten
1.52 stuk(s)
Ei
160 gram
Gesneden spitskool
¼ stuk(s)
Wortel
1 stuk(s)
Bosui
15 gram
Panko paneermeel
2 plak(ken)
Ontbijtspek
15 ml
Worcestershiresaus
(Bevat Gluten, Gerst, Mosterd, Soja)
0.15
Tomatenpuree
¼ zakje(s)
Zoete Aziatische saus
(Bevat Soja, Gluten, Tarwe)
25 gram
Mayonaise
½ zakje(s)
Gomasio
(Bevat Sesamzaad)
Zelf toevoegen
1.5 el
Zonnebloemolie
½ tl
Wittewijnazijn
½ tl
Suiker
naar smaak
Peper en zout
35 gram
Bloem
50 ml
Water
½ el
Honing
Benodigdheden
Instructies
- Kluts de eieren in een kom. Maak een beslag in een grote kom door de bloem te mengen met het water, een flinke snuf zout en de geklutste eieren.
- Snijd de gesneden spitskool in kleine stukken. Rasp de wortel met een grove rasp.
- Snijd de bosui in dunne ringen. Bewaar het groene en het witte deel apart van elkaar.
- Voeg de panko, de gesneden spitskool, de geraspte wortel en het witte deel van de bosui toe aan het beslag en meng goed door elkaar.
- Snijd het ontbijtspek doormidden.
- Verhit 1 1/2 el zonnebloemolie per persoon in een koekenpan met deksel op middelhoog vuur (zie Tip).
- Verdeel 4 halve plakjes ontbijtspek over de koekenpan. Verdeel het beslag over het aantal personen en voeg het beslag voor 1 persoon toe aan de pan.
Tip: Je gebruikt 1 koekenpan per persoon. Eet je met meer dan 2 personen? Kook dan 2 pannenkoeken tegelijk in 2 koekenpannen en/of houd de pannenkoeken warm in de oven op 100 graden terwijl je de volgende pannenkoek bereid.
- Bak de pannenkoek, afgedekt, 5 - 6 minuten op middelmatig vuur, of totdat de bodem goudbruin en krokant is.
- Meng in een kleine kom de worcestershiresaus, de tomatenpuree, de zoete Aziatische saus en de honing.
- Meng in een andere kleine kom de mayonaise met per persoon 1/2 tl wittewijnazijn, 1/2 tl suiker en 1 tl water.
- Draai de pannenkoek om en bak, afgedekt, 5 - 6 minuten op de andere kant (zie Tip).
- Haal de laatste 3 minuten het deksel van de pan en besmeer iedere pannenkoek met de zoete worcestershiresaus.
- Laat de pannenkoek nog 3 minuten bakken.
Tip: Is het lastig om de pannekoek om te draaien? Keer de pannekoek dan eerst om op een bord en schuif de pannekoek vervolgens terug in de koekenpan.
- Leg per persoon een pannenkoek op een bord.
- Besprenkel de pannenkoek met de mayonaise.
- Garneer het geheel met de gomasio en het groene deel van de bosui.