Skip to main content
Japanse hartige pannenkoek met ontbijtspek
Japanse hartige pannenkoek met ontbijtspek

Japanse hartige pannenkoek met ontbijtspek

met groenten, zoete worcestershiresaus en mayonaise

Dit recept is geïnspireerd op okonomiyaki - een populaire Japanse lekkernij gemaakt van bloem, eieren en geraspte kool. Net als het klassieke gerecht, geserveerd met mayonaise en een zoet-hartige saus.

Allergenen :
Gluten
Gerst
Mosterd
Soja
Tarwe
Sesamzaad

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd25 minuten
oventijd25 minuten
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

1.52 stuk(s)

Ei

160 gram

Gesneden spitskool

¼ stuk(s)

Wortel

¼ bosje(s)

Bosui

15 gram

Panko paneermeel

2 plak(ken)

Ontbijtspek

15 ml

Worcestershiresaus

(Bevat: Gluten, Gerst, Mosterd, Soja)

0.15

Tomatenpuree

¼ zakje(s)

Zoete Aziatische saus

(Bevat: Soja, Tarwe)

25 gram

Mayonaise

½ zakje(s)

Gomasio

(Bevat: Sesamzaad)

Zelf toevoegen

1.5 el

Zonnebloemolie

½ tl

Wittewijnazijn

½ tl

Suiker

naar smaak

Peper en zout

35 gram

Bloem

50 ml

Water

½ el

Honing [of plantaardig alternatief]

Voedingswaarden

Energie (kcal)460 kcal
Energie (kJ)1924 kJ
Vetten21.3 g
waarvan verzadigd2.7 g
Koolhydraten51.4 g
waarvan suikers26 g
Vezels8.3 g
Eiwitten11.4 g
Zout0.9 g

Benodigdheden

Kom
Grote kom
Rasp
Koekenpan met deksel
Kleine kom

Instructies

Voorbereiden
1
  • Kluts de eieren in een kom. Maak een beslag in een grote kom door de bloem te mengen met het water, een flinke snuf zout en de geklutste eieren.
  • Snijd de gesneden spitskool in kleine stukken. Rasp de wortel met een grove rasp.
  • Snijd de bosui in dunne ringen. Bewaar het groene en het witte deel apart van elkaar. 
  • Voeg de panko, de gesneden spitskool, de geraspte wortel en het witte deel van de bosui toe aan het beslag en meng goed door elkaar.
Ontbijtspek bakken
2
  • Snijd het ontbijtspek doormidden.
  • Verhit 1 1/2 el zonnebloemolie per persoon in een koekenpan met deksel op middelhoog vuur (zie Tip).
  • Verdeel 4 halve plakjes ontbijtspek over de koekenpan. Verdeel het beslag over het aantal personen en voeg het beslag voor 1 persoon toe aan de pan.

Tip: Je gebruikt 1 koekenpan per persoon. Eet je met meer dan 2 personen? Kook dan 2 pannenkoeken tegelijk in 2 koekenpannen en/of houd de pannenkoeken warm in de oven op 100 graden terwijl je de volgende pannenkoek bereid.

Pannenkoek bakken
3
  • Bak de pannenkoek, afgedekt, 5 - 6 minuten op middelmatig vuur, of totdat de bodem goudbruin en krokant is.
Saus maken
4
  • Meng in een kleine kom de worcestershiresaus, de tomatenpuree, de zoete Aziatische saus en de honing.
  • Meng in een andere kleine kom de mayonaise met per persoon 1/2 tl wittewijnazijn, 1/2 tl suiker en 1 tl water.
Bakken
5
  • Draai de pannenkoek om en bak, afgedekt, 5 - 6 minuten op de andere kant (zie Tip).
  • Haal de laatste 3 minuten het deksel van de pan en besmeer iedere pannenkoek met de zoete worcestershiresaus.
  • Laat de pannenkoek nog 3 minuten bakken.

Tip: Is het lastig om de pannekoek om te draaien? Keer de pannekoek dan eerst om op een bord en schuif de pannekoek vervolgens terug in de koekenpan.

Serveren
6
  • Leg per persoon een pannenkoek op een bord.
  • Besprenkel de pannenkoek met de mayonaise.
  • Garneer het geheel met de gomasio en het groene deel van de bosui.

Hoogst beoordeelde recepten voor avondeten

Luxe spaghetti bolognese met burrata en basilicum

Luxe spaghetti bolognese met burrata en basilicum

met verse pasta en Parmigiano Reggiano
Kapsalon met dubbele portie kipgyros

Kapsalon met dubbele portie kipgyros

Met zelfgemaakte ovenfriet, sla en tomaatjes
Geitenkaassalade deluxe met krokant gebakken spek

Geitenkaassalade deluxe met krokant gebakken spek

met cherrytomaten, gekaramelliseerde ui en gedroogde vijgen
Double protein - Noedelsalade met dubbele portie garnalen

Double protein - Noedelsalade met dubbele portie garnalen

met mango en zelfgemaakte chilisaus
Luxe caesarsalade met kip

Luxe caesarsalade met kip

Met spek, ansjovis en croutons
Burrata-salade met krokant gebakken spek

Burrata-salade met krokant gebakken spek

met cherrytomaten, gekaramelliseerde rode ui en gedroogde vijgen
Pastei van kalfsstoof

Pastei van kalfsstoof

met sperziebonen, wortel en een frisse salade
Veggie + protein - Farfalle met kipfiletstukjes als extra

Veggie + protein - Farfalle met kipfiletstukjes als extra

met kastanjechampignons, veldsla en pecorino
Gekonfijte eendenpoot met rozijnen

Gekonfijte eendenpoot met rozijnen

met geglaceerde bospeen en aardappelpuree
Risotto met garnalen en courgette

Risotto met garnalen en courgette

met salade en zoetzure bieten
Pastei van kalfsstoof met rode wijn en champignons

Pastei van kalfsstoof met rode wijn en champignons

met sperziebonen, wortelen en sinaasappelsalade
Dubbele portie wildzwijnburger met uienchutney

Dubbele portie wildzwijnburger met uienchutney

met zelfgemaakte frietjes en courgettesalade
Winterse kalfsstoof

Winterse kalfsstoof

Met witlofsalade en friet
Pittige garnalen in kerrie-roomsaus

Pittige garnalen in kerrie-roomsaus

met gebakken courgette en tomatenketchup
Herfstige pie van gemengd gehakt en uienchutney

Herfstige pie van gemengd gehakt en uienchutney

met salade van sperziebonen en lollo biondo
Zwarte tagliatelle met grote garnalen

Zwarte tagliatelle met grote garnalen

met varkensworst in pittige tomatensaus
Garnalen in zelfgemaakte rode-currysaus

Garnalen in zelfgemaakte rode-currysaus

met krokante knoflook-kokostopping
Lasagne van gekonfijte eend in tomatensaus

Lasagne van gekonfijte eend in tomatensaus

met een rucolasalade
Risotto met Brandt & Levie varkensworst als extra

Risotto met Brandt & Levie varkensworst als extra

met tomaat, vers basilicum en pecorino
Flammkuchen met fourme d'Ambert, peer en spek

Flammkuchen met fourme d'Ambert, peer en spek

met een salade van geroosterde pompoen en roodlof

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders

Fusili met garnalen in romige kerriesaus

Fusili met garnalen in romige kerriesaus

met geitenkaas, courgette en veldsla
Koolrabi-kokoscurry met plantaardige kipstukjes

Koolrabi-kokoscurry met plantaardige kipstukjes

met bulgur, limoen, rode peper en spinazie
Noedels in zwartebonensaus met tofu, limoen en verse kruiden

Noedels in zwartebonensaus met tofu, limoen en verse kruiden

met aubergine, gefrituurde uitjes en zoete Aziatische saus
Hertengehaktballetjes in sinaasappelsaus met amandelschaafsel

Hertengehaktballetjes in sinaasappelsaus met amandelschaafsel

met bulgur, paprika en snijbonen
Noedels met tahin en courgetti

Noedels met tahin en courgetti

met cashewnoten, Thais basilicum en sesamzaadjes
Kipfilet in champignonroomsaus

Kipfilet in champignonroomsaus

met geroosterde aardappelen en salade
Platbrood met garnalen en tahinsaus

Platbrood met garnalen en tahinsaus

met courgette, za'atar en peterselie
Antipasto tortelloni met serranoham en burrata

Antipasto tortelloni met serranoham en burrata

met geroosterde-paprikasaus, pistachenoten en rucola
Mediterrane gehaktballetjes met mozzarella in rode-pestosaus

Mediterrane gehaktballetjes met mozzarella in rode-pestosaus

verborgen courgette! | met couscous, peterselie en Siciliaanse kruiden
Tonijnbowl met avocadodip en sojabonen

Tonijnbowl met avocadodip en sojabonen

met bruine rijst, tomaat en furikake
Bami in Surinaamse stijl met kippendijreepjes

Bami in Surinaamse stijl met kippendijreepjes

met zoetzure komkommer en gefrituurde uitjes
Entrecote met Parmigiano-risotto en rucola

Entrecote met Parmigiano-risotto en rucola

met geroosterde cherrytomaten, pistachio's en peterselie
Teriyaki-zalmbowl met sojabonen

Teriyaki-zalmbowl met sojabonen

met knoflookrijst, broccolini en furikake
Krokante koksos-kabeljauwfilet met paksoicurry

Krokante koksos-kabeljauwfilet met paksoicurry

met knolselderijpuree, sesamzaadjes en rode peper
Kipfilet met mediterrane kruiden, witte kaas en olijven

Kipfilet met mediterrane kruiden, witte kaas en olijven

met tomatenbulgur, geroosterde courgette en paprika
Koreaans geïnspireerde bao buns met kip

Koreaans geïnspireerde bao buns met kip

met kimchi, koolsla en koriander
Orzo met courgette en geitenkaas

Orzo met courgette en geitenkaas

met mini-romatomaten en rozemarijn
Gepaneerde feta met rozemarijn

Gepaneerde feta met rozemarijn

met uienchutney, krieltjes en courgettesalade
Taquito's met rundergehakt en kaas

Taquito's met rundergehakt en kaas

op volkoren tortilla's met tomatensalsa en yoghurt
Provençaals gehaktbrood

Provençaals gehaktbrood

met rijst en geroosterde groenten in tomatensaus