HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconJapanse Hartige Pannenkoek Met Ontbijtspek
topBanner
Japanse hartige pannenkoek met ontbijtspek

Japanse hartige pannenkoek met ontbijtspek

met groenten, zoete worcestershiresaus en mayonaise

Lees meer

Dit recept is geïnspireerd op okonomiyaki - een populaire Japanse lekkernij gemaakt van bloem, eieren en geraspte kool. Net als het klassieke gerecht, geserveerd met mayonaise en een zoet-hartige saus.

Labels:Lekker snel
Allergenen :EiGlutenbevattende granenTarweMosterdSojaSesamzaad

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd25 minuten
MoeilijkheidsgraadGemiddeld
Ingredienten
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6
Ingredientenarrow down iconarrow down icon
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6

3 stuk(s)

Ei

(BevatEi)

320 gram

Gesneden spitskool

½ stuk(s)

Wortel

3 stuk(s)

Bosui

25 gram

Panko paneermeel

(BevatGlutenbevattende granen, Tarwe)

50 gram

Ontbijtspek

30 ml

Worcestershiresaus

(BevatGlutenbevattende granen, Mosterd, Soja)

20 gram

Tomatenpuree

½ zakje(s)

Zoete Aziatische saus

(BevatGlutenbevattende granen, Soja)

50 gram

Mayonaise

(BevatEi, Mosterd)

1 zakje(s)

Gomasio

(BevatSesamzaad)

Zelf toevoegen

70 gram

Bloem

100 ml

Water

3 el

Zonnebloemolie

1 el

Honing

1 tl

Suiker

1 tl

Wittewijnazijn

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
per gerecht
per 100g
Energie (kcal)890 kcal
Energie (kJ)3723 kJ
Vetten57.0 g
waarvan verzadigd10.0 g
Koolhydraten61 g
waarvan suikers26.0 g
Vezels9 g
Eiwitten29 g
Zout2.0 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Rasp
Grote kom
Kom
Koekenpan met deksel
Instructies
Instructiesarrow up iconarrow up icon
1

Kluts de eieren in een kom., Maak een beslag in een grote kom door de bloem te mengen met het water, een flinke snuf zout en 1 1/2 ei per persoon. Snijd de gesneden spitskool in kleine stukken. Rasp de wortel met een grove rasp. Snijd de bosui in dunne ringen. Bewaar het groene en het witte deel apart van elkaar. Voeg de panko, de gesneden spitskool, de geraspte wortel en het witte deel van de bosui toe aan het beslag en meng goed door elkaar.

2

Snijd het ontbijtspek doormidden. Verhit 1 1/2 el zonnebloemolie per persoon in een koekenpan met deksel op middelhoog vuur. Verdeel 4 halve plakjes ontbijtspek over de koekenpan. Verdeel het beslag over het aantal personen en voeg het beslag voor 1 persoon toe aan de koekenpan.

3

Bak de pannenkoek, afgedekt, 5 - 6 minuten op middelmatig vuur, of totdat de bodem goudbruin en krokant is.

4

Meng in een kleine kom de worcestershiresaus, de tomatenpuree, de zoete Aziatische saus en de honing. Meng in een andere kleine kom de mayonaise met per persoon 1/2 tl wittewijnazijn, 1/2 tl suiker en 1 tl water.

5

Draai de pannenkoek om en bak, afgedekt, 5 - 6 minuten op de andere kant. Haal de laatste 3 minuten het deksel van de pan en besmeer iedere pannenkoek met de zoete worcestershiresaus. Laat de pannenkoek nog 3 minuten bakken.

6

Leg per persoon een pannenkoek op een bord. Besprenkel de pannenkoek met de mayonaise. Garneer het geheel met de gomasio en het groene deel van de bosui.