Het vet wat aan de kippendij zit, zorgt voor een extra malse smaak. Dit hoef je dan ook niet weg te snijden. De kip is gekruid met onder andere paprika, gember en anijszaad. Wil je weten waarom er ook een paar andere ingrediënten aan zijn toegevoegd? Lees dan ons blogartikel over toevoegingen aan vlees.
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen
5 gram
Sesamzaad
(Bevat Sesamzaad Kan bevatten Noten, Pinda's)
1 stuk(s)
Knoflookteen
¼ stuk(s)
Rode peper
200 gram
Spitskool
2 stuk(s)
Bosui
1.5 stuk(s)
Sojasaus
(Bevat Gluten, Soja)
75 gram
Noedels
(Bevat Gluten)
110 gram
Kippendijstukjes
½ el
Zonnebloemolie
naar smaak
Peper en zout
Kook 500 ml water per persoon in een pan met deksel voor de noedels.
Verhit een wok of hapjespan met deksel op hoog vuur en rooster het sesamzaad, zonder olie, goudbruin. Haal uit de pan en bewaar apart.
Snijd of pers de knoflook fijn. Verwijder de zaadlijsten van de rode peper en snijd fijn. Snijd de spitskool in fijne repen. Snijd de bosui in ringen en bewaar het witte en het groene deel apart.
Verhit de zonnebloemolie in een wok of hapjespan met deksel en fruit de knoflook, rode peper en het witte deel van de bosui 2 minuten op laag vuur. Voeg de kippendijfiletblokjes toe en roerbak 4 minuten op middelhoog vuur. Breng op smaak met peper en zout.
Voeg de spitskool toe aan de wok of hapjespan met kip en bak 1 minuut mee. Voeg de sojasaus en 2 el water per persoon toe en bak, afgedekt, 8 minuten. Voeg halverwege het merendeel van het groene deel van de bosui toe.
Kook ondertussen de noedels in de pan met deksel 3 – 4 minuten. Giet daarna af en spoel af onder koud water.
Voeg de noedels toe aan de wok of hapjespan en verhit nog 1 minuut.
Verdeel het gerecht over de borden. Snijd de overige bosui extra fijn en garneer het gerecht met de bosui en het sesamzaad.