.
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen
2 stuk(s)
Pruimtomaat
1 blik(ken)
Maïs in blik
2 tl
Mexicaanse kruiden
200 gram
Kipgehakt met Mexicaanse kruiden
1 pak(ken)
Passata
6 stuk(s)
Bruine tortilla
(BevatGlutenbevattende granen)75 gram
Geraspte cheddar
(BevatMelk (inclusief lactose))5 gram
Verse bladpeterselie
(Kan bevattenSelderij)½ stuk(s)
Limoen
100 gram
IJsbergsla
naar smaak
Peper en zout
1 el
Olijfolie
1 el
Extra vierge olijfolie
Verwarm de oven voor op 220 graden. Snijd de pruimtomaat in blokjes. Giet de maïs af.
Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur. Bak 1 tl Mexicaanse kruiden per persoon 1 minuut, voeg het kipgehakt toe en bak in 3 minuten los. Voeg de passata, de helft van de maïs en de helft van de pruimtomaat toe en laat 4 - 5 minuten pruttelen. Verspreid ondertussen de tortillas over een ovenrooster met bakpapier en bak 2-3 minuten in de oven.
Verspreid de kip-tomatensaus over de gebakken tortillas en bestrooi met de cheddar. Bak nog 4 - 5 minuten in de oven zodat de kaas smelt. Snijd ondertussen de limoen in partjes en snijd de bladpeterselie fijn.
Meng de ijsbergsla, overige maïs en overige tomaat en helft van de peterselie in een saladekom.Meng met 1/2 el extra vierge olijfolie per persoon, peper, zout en knijp er een limoenpartje per persoon over uit.Serveer de tostadas met de overige limoen en garneer met de overige peterselie.