Pulled-chickenbowl met avocadosaus
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Pulled-chickenbowl met avocadosaus

Pulled-chickenbowl met avocadosaus

met salade, zoete aardappel en Mexicaanse kruiden

Het kleine broertje van romaine is little gem. De zoetere smaak en het kleine formaat zorgen voor frisse hapjes waar je zelfs geen vork en mes bij nodig hebt.

Labels:
Caloriebewust
MET MAGNETRON

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd10 minuten
oventijd10 minuten
NiveauMakkelijk

Ingredienten

Hoeveelheden

150 gram

Zoete aardappel

100 gram

Pulled chicken

1 stuk(s)

Little gem

½ stuk(s)

Avocado

70 gram

Mais in blik

½ stuk(s)

Limoen

½ zakje(s)

Mexicaanse kruiden

Zelf toevoegen

½ el

[Plantaardige] roomboter

½ el

[Plantaardige] mayonaise

30 ml

Water voor saus

¼ el

Zonnebloemolie

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)2669 kJ
Energie (kcal)638 kcal
Vetten37 g
waarvan verzadigd9.5 g
Koolhydraten47.8 g
waarvan suikers15.4 g
Vezels10.8 g
Eiwitten25.5 g
Zout2.2 g

Benodigdheden

Grote kom
Vershoudfolie
Zeef
Koekenpan

Instructies

Voorbereiden
1
  • Snijd de zoete aardappel in blokjes en voeg toe aan een grote magnetron bestendige kom.
  • Voeg de roomboter en het water toe. Dek af met vershoudfolie en prik een aantal gaten in het folie.
  • Verwarm de zoete aardappelblokjes 4 - 5 minuten in de magnetron op een hoge stand, of tot ze zacht zijn.
  • Haal voorzichtig het folie van de kom. Voeg de Mexicaanse kruiden (let op: pittig! Gebruik naar smaak) toe en breng op smaak met peper en zout. Roer goed door en bewaar apart.
Bak de pulled chicken
2
  • Verhit de zonnebloemolie in een koekenpan op middelhoog vuur. Bak de pulled chicken ongeveer 4 minuten.
  • Snijd ondertussen de sla grof.
  • Laat de mais uitlekken in een vergiet en snijd de limoen in kwarten.
  • Halveer de avocado en verwijder de pit en schil. Snijd het vruchtvlees in plakken.
Saus maken
3
  • Voeg de avocado toe aan een hoge kom. Voeg de mayonaise en het water toe aan de kom.
  • Pers 1 limoenkwartje per persoon uit boven de hoge kom.
  • Gebruik een blender of staafmixer om het geheel tot een gladde saus te mixen. Breng op smaak met peper en zout.
Serveren
4
  • Serceer de sla over diepe borden.
  • Verdeel de zoete aardappel over de sla samen met de pulled chicken en mais.
  • Garneer met de avocadosaus en serveer met de overige limoenpartjes.