Wist je dat Cheddar ook een dorpje in Engeland is? De gelijknamige kaas is hier ontstaan, maar snel uitgegroeid tot een van de populairste kazen in de wereld!
The quantities provided above are averages only.
Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens
½ piece
Red onion
100 g
Beef mince
½ sachet(s)
Mexican-style spices
½ piece
Bell pepper
70 g
Corn
65 g
Red cherry tomatoes
100 g
Passata
50 g
Spicy tortilla chips
25 g
Grated cheddar
½ piece
Lime
5 g
Fresh coriander
25 g
Greek-style cheese
(Contains Milk)
to taste
Salt and pepper
½ tablespoon
Olive oil
Verwarm de oven voor op 200 graden. Snijd de rode ui in halve ringen. Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een hapjespan op hoog vuur en bak de ui 2 minuten. Voeg het rundergehakt en 1 1/2 tl Mexicaanse kruiden per persoon toe en bak 3 minuten.
Snijd ondertussen de paprika in blokjes. Voeg de paprika toe aan de hapjespan en bak nog 3 minuten. Giet de mais af en halveer de rode cherrytomaten. Voeg de passata, mais en rode cherrytomaten toe. Meng goed en breng op smaak met peper en zout. Verdeel de saus in een ovenschaal en leg de tortillachips erop. Garneer met de geraspte cheddar en bak 3 - 5 minuten in de oven, of tot de cheddar gesmolten is.
Tip: Wist je dat groenten in blik, zoals mais, ook bijdragen aan je groenteninname? Daarnaast is mais is een goede bron van magnesium - belangrijk voor de vorming van bot en spieren.
Pers ondertussen de helft van de limoen uit in een kleine kom en snijd de andere helft in partjes. Snijd de koriander grof. Verkruimel de witte kaas. Voeg de witte kaas en koriander toe aan de kleine kom en meng met het limoensap. Breng op smaak met peper en zout.
Verdeel de nacho's over de borden en schep de saus ernaast. Serveer met de witte-kaassalsa en garneer met de limoenpartjes.