topBanner
Lasagne van gekonfijte eend in tomatensaus

Lasagne van gekonfijte eend in tomatensaus

met een rucolasalade

Premium
Lees meer

.

Allergenen :Melk (inclusief lactose)Glutenbevattende granenEi

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd55 minuten
MoeilijkheidsgraadGemiddeld
Ingredienten
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6
Ingredientenarrow down iconarrow down icon
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6

2 stuk(s)

Knoflookteen

1 stuk(s)

Ui

125 gram

Champignons

10 gram

Vers basilicum

400 gram

Gekonfijte eendenpoot

1 blik(ken)

Cherrytomaten in blik

1 pak(ken)

Passata

300 ml

Halfvolle melk

(BevatMelk (inclusief lactose))

250 gram

Verse lasagnebladen

(BevatGlutenbevattende granen, Ei)

50 gram

Geraspte Italiaanse kaas

(BevatMelk (inclusief lactose))

60 gram

Rucola

Zelf toevoegen

1 el

Olijfolie

2 el

Rode wijnazijn

2 el

Roomboter

(BevatMelk (inclusief lactose))

2 el

Bloem

2 tl

Extra vierge olijfolie

2 tl

Zwarte balsamicoazijn

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
per gerecht
per 100g
Energie (kJ)5510 kJ
Energie (kcal)1317 kcal
Vetten70.0 g
waarvan verzadigd33.0 g
Koolhydraten103 g
waarvan suikers23.0 g
Vezels10 g
Eiwitten62 g
Zout2.0 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Ovenschaal
Hapjespan met deksel
Steelpan
Garde
Instructies
Instructiesarrow up iconarrow up icon
1

Verwarm de oven voor op 220 graden. Pers de knoflook of snijd fijn. Snipper de ui. Snijd de champignons in kwarten. Snijd de basilicum in reepjes. Leg de eendenpoot in een ovenschaal en bak 15 - 20 minuten in de oven.

2

Verhit 1/2 el olijfolie in een hapjespan met deksel op middelmatig vuur. Bak de ui en de knoflook 3 - 4 minuten. Verhoog het vuur en voeg de champignons toe. Bak 4 - 6 minuten. Blus af met 1 el rodewijnazijn per persoon, de cherrytomaten uit blik, de passata, 2 el water per persoon, peper en zout. Roer goed door en laat 10 - 12 minuten, afgedekt, zachtjes koken.

3

Haal de eendenpoot met 2 vorken uit elkaar. Voeg de eend, samen met het bakvet en de helft van het basilicum toe aan de tomatensaus. Roer goed door en laat nog 3 - 4 minuten pruttelen.

4

Verhit 1 el boter per persoon in een steelpan op middelhoog vuur. Voeg 1 el bloem per persoon toe en bak dit droog. Blus af met 1/3 van de melk en roer met een garde tot de melk is opgenomen. Herhaal deze handeling nog 2 keer met de overige melk. Roer de saus glad en breng op smaak met peper en zout.

5

Schenk een klein laagje tomatensaus in de ovenschaal en bedek met lasagnebladen. Schenk hier weer een laagje tomatensaus over, gevolgd door een laagje bechamelsaus. Strooi er een beetje Italiaanse kaas over. Herhaal dit tot alle ingrediënten op zijn, maar eindig met de bechamelsaus. Strooi hier tot slot weer een beetje Italiaanse kaas over. Bak de lasagne 20 minuten in de oven.

6

Meng vlak voor serveren de rucola met per persoon: 1 tl extra vierge olijfolie, 1 tl zwarte balsamicoazijn, peper en zout. Serveer de lasagne samen met de rucolasalade. Garneer met het overige basilicum.