Skip to main content
Geitenkaassalade deluxe met krokant gebakken spek
Geitenkaassalade deluxe met krokant gebakken spek

Geitenkaassalade deluxe met krokant gebakken spek

met cherrytomaten, gekaramelliseerde ui en gedroogde vijgen

4.6
(596)

De combinatie van zachte geitenkaas en krokant gebakken spek maakt deze luxe salade een restaurantwaardig gerecht.

Labels:
Familie
Allergenen:
Rogge
Tarwe
Cashewnoten
Melk (inclusief lactose)

Gemaakt in een fabriek waar eieren, melk, vis, pinda's, sesam, schaaldieren, soja, noten en tarwe worden verwerkt.

Bereidingstijd30 minuten
oventijd20 minuten
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

½ stuk(s)

Knoflookteen

125 gram

Rode cherrytomaten

½ stuk(s)

Ui

1 stuk(s)

Witte ciabatta

(Bevat: Rogge, Tarwe Kan bevatten: Ei, Gluten, Melk (inclusief lactose), Mosterd, Noten, Sesamzaad, Soja)

20 gram

Pesto genovese

(Bevat: Cashewnoten, Melk (inclusief lactose) Kan bevatten: Noten, Pinda's)

2 plak(ken)

Ontbijtspek

40 gram

Slamix van veldsla, rucola en frisée

1 stuk(s)

Gerijpte geitenkaas

(Bevat: Melk (inclusief lactose))

20 gram

Gedroogde vijgenstukjes

(Kan bevatten: Noten, Sesamzaad, Pinda's)

5 gram

Vers basilicum

(Kan bevatten: Selderij)

Zelf toevoegen

1 el

[Plantaardige] roomboter

½ tl

Suiker

½ el

Zwarte balsamicoazijn

½ el

Extra vierge olijfolie

1 el

Olijfolie

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden

Energie (kJ)4383 kJ
Energie (kcal)1048 kcal
Vetten72.8 g
waarvan verzadigd29.8 g
Koolhydraten64.2 g
waarvan suikers23 g
Vezels7.9 g
Eiwitten28.8 g
Zout2.8 g

Benodigdheden

Ovenschaal
Steelpan
Bakplaat met bakpapier
Kleine kom
Koekenpan
Saladekom

Instructies

Voorbereiden
1

Verwarm de oven voor op 200 graden. Snijd de knoflook in dunne plakjes. Meng in een ovenschaal de cherrytomaten met 1/2 el olijfolie per persoon, de knoflook, peper en zout. Rooster de cherrytomaten 10 - 12 minuten in de oven.

Ui karamelliseren
2

Snijd de ui in halve ringen. Verhit 1 el roomboter per persoon in een kleine steelpan op middellaag vuur. Voeg de ui toe en bak 10 minuten. Blus af met per persoon: 1/2 tl suiker en 1/2 el zwarte balsamicoazijn. Zet het vuur uit en laat staan tot serveren.

Bakken
3

Meng in een kleine kom de groene pesto met 1/2 el extra vierge olijfolie per persoon. Haal de ontbijtspekplakjes los en leg ze op een bakplaat met bakpapier. Bak het ontbijtspek 10 - 12 minuten in de oven, of tot krokant. Bak de geitenkaas de laatste 5 minuten mee met het ontbijtspek. 

Croutons maken
4

Snijd het broodje in kleine blokjes. Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een koekenpan op middelmatig vuur en bak de broodblokjes krokant. Voeg eventueel wat extra olijfolie toe als de croutons te snel bruin worden. Breng op smaak met peper en zout.

Salade maken
5

Snijd het basilicum grof. Haal de cherrytomaten uit de ovenschaal en voeg ze toe aan een saladekom. Meng de cherrytomaten met de slamix, het basilicum en de pestodressing. Breng eventueel op smaak met peper en zout. Verkruimel het krokante ontbijtspek en houd apart.

Serveren
6

Verdeel de salade over de borden. Garneer met de gekaramelliseerde ui, de vijgenstukjes en de croutons. Leg de geitenkaas in het midden van de salade. Verdeel het krokante ontbijtspek over het geheel. Besprenkel tot slot met extra vierge olijfolie naar smaak en breng op smaak met peper en zout.

Meer heerlijke recepten met vergelijkbare ingrediënten

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders