HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconNoedels Met Meiraap In Curry Kokossaus
topBanner
Noedels met meiraap in curry-kokossaus

Noedels met meiraap in curry-kokossaus

met peultjes en pinda's

Lees meer

Wist je dat kokosmelk niet direct uit de noot komt? Het witte vruchtvlees van de kokosnoot wordt namelijk eerst met water gemengd en vervolgens uitgeknepen.

Labels:VeggieInspiratie
Allergenen :Pinda's

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd35 minuten
Bereidingstijd30 minuten
MoeilijkheidsgraadGemiddeld
Ingredienten
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6
Ingredientenarrow down iconarrow down icon
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6

1 stuk(s)

Meiraap

3 stuk(s)

Knoflookteen

125 gram

Kastanjechampignons

2 cm

Verse gember

50 gram

Peultjes

2 stuk(s)

Bosui

1 zakje(s)

Gele currykruiden

200 gram

Gedroogde udonnoedels

½ stuk(s)

Limoen

150 ml

Kokosmelk

20 gram

Gezouten pinda's

(BevatPinda'sKan bevattenNoten, Sesamzaad)

Zelf toevoegen

1 el

Zonnebloemolie

100 ml

Groentebouillon

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
per gerecht
per 100g
Energie (kcal)695 kcal
Energie (kJ)2908 kJ
Vetten27.0 g
waarvan verzadigd14.0 g
Koolhydraten91 g
waarvan suikers5.0 g
Vezels3.86 g
Eiwitten19 g
Zout2.0 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Rasp
Pan met deksel
Hapjespan met deksel
Instructies
Instructiesarrow up iconarrow up icon
1

Bereid 50 ml bouillon per persoon. Schil de meiraap. Snijd de meiraap in blokjes van 1 bij 1 cm. Pers de knoflook of snijd fijn. Snijd de kastanjechampignons in plakjes. Rasp de gember. Dop eventueel de peultjes.

Tip: 1: Is het lastig om 50 ml bouillon per persoon te bereiden? Bereid dan 500 ml bouillon met 1 bouillonblokje en meet daarna de juiste hoeveelheid af. De overige bouillon kun je invriezen voor een volgende keer.

2: Sommige peultjes hebben draadjes. Die kun je makkelijk verwijderen bij het wegsnijden van de uiteinden.

2

Breng ruim water aan de kook in een pan met deksel voor de noedels. Snijd de bosui in ringen. Houd van het groene gedeelte een klein deel apart voor de garnering.

3

Verhit 1/2 el zonnebloemolie per persoon in een hapjespan met deksel op middelhoog vuur. Fruit de bosui en knoflook 1 minuut. Voeg de meiraap, champignons en gember toe en bak 4 minuten. Voeg de peultjes en gele currykruiden toe en bak nog 2 minuten.

4

Voeg de gedroogde udonnoedels toe aan het kokende water en kook, afgedekt, in 2 - 3 minuten half gaar. Snijd de limoen in partjes. Roer de kokosmelk goed door zodat eventuele klontjes oplossen.

5

Voeg de kokosmelk en de bouillon toe aan de hapjespan met de groenten en breng al roerend aan de kook. Dek de pan af en laat de saus 2 minuten zachtjes koken. Voeg de noedels toe aan de hapjespan en laat, afgedekt, nog 5 minuten zachtjes koken.

6

Verdeel de noedels en saus over diepe borden. Garneer met de pinda's, een limoenpartje en de achtergehouden bosui.