Skip to main content
W03 - Kids friendly: hidden veggies - 20-25 min - chicken - grains

W03 - Kids friendly: hidden veggies - 20-25 min - chicken - grains

with meatballs in tomato sauce

In dit recept gebruik je de volkoren variant van couscous. Deze bevat voldoende graanvezel en heeft daardoor gezondheidsvoordelen!

Labels:
Familie
Allergenen:
Gluten
Tarwe
Melk (inclusief lactose)
Cashewnoten

Gemaakt in een fabriek waar eieren, melk, vis, pinda's, sesam, schaaldieren, soja, noten en tarwe worden verwerkt.

Bereidingstijd25 minuten
oventijd25 minuten
NiveauMakkelijk

Ingredienten

Hoeveelheden

½ stuk(s)

Courgette

½ stuk(s)

Ui

75 gram

Volkoren couscous

(Bevat: Gluten, Tarwe Kan bevatten: Mosterd, Soja, Lupine)

5 gram

Verse bladpeterselie

(Kan bevatten: Selderij)

½ zakje(s)

Siciliaanse kruidenmix

20 gram

Rode pesto

(Bevat: Melk (inclusief lactose), Cashewnoten Kan bevatten: Pinda's, Noten)

15 gram

Panko paneermeel

(Bevat: Tarwe)

100 gram

Passata

25 gram

Geraspte mozzarella

(Bevat: Melk (inclusief lactose))

100 gram

Kipgehakt met Mediterrane kruiden

Zelf toevoegen

½ el

Extra vierge olijfolie

½ el

Olijfolie

175 ml

Zoutarme groentebouillon

25 ml

Water voor saus

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden

Energie (kJ)3515 kJ
Energie (kcal)840 kcal
Vetten37.3 g
waarvan verzadigd9.6 g
Koolhydraten80.9 g
waarvan suikers13.9 g
Vezels13.5 g
Eiwitten40.4 g
Zout3 g
Potassium316.3 mg
Calcium49.5 mg
Iron1.2 mg

Benodigdheden

Zeef
Kom
Theedoek
Rasp
Grote kom
Koekenpan met deksel
Pan met deksel

Instructies

Make the meatballs
1
  • Grate the courgette. Place a clean tea towel in a sieve. Add half of the courgette and a pinch of salt, then allow to drain.
  • Chop the parsley.
  • In a bowl, combine the drained courgette with the panko, the mince and half each of the cheese and parsley. Season with salt and pepper.
  • Shape into six meatballs per person.
Prepare the couscous
2
  • Meanwhile, prepare the stock in a pot or saucepan.
  • Remove from the heat and add the couscous. Allow to stand for 8 minutes, covered.
  • Stir in the Sicilian herbs and the extra virgin olive oil, then fluff through the couscous with a fork to separate the grains.
  • Chop the onion in the meantime.
Fry the meatballs
3
  • Heat a drizzle of olive oil in a frying pan over medium-high heat. Fry the meatballs for 3 - 4 minutes.
  • Add the onion and the rest of the courgette. Fry for 2 - 3 minutes.
  • Add the passata and simmer for 4 minutes, covered.
  • Stir the pesto rosso and the water for sauce, then season to taste with salt and pepper.
4
  • Serve the couscous on plates and top with the meatballs in their sauce.
  • Garnish with the rest of the parsley and cheese.

Meer heerlijke recepten met vergelijkbare ingrediënten

Hoogst beoordeelde recepten voor avondeten

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders