Kippendij wordt gezien als het smaakvolste stukje van de kip. In dit recept zijn ze alvast voorgesneden en op smaak gebracht met oregano, knoflook en cayennepeper.
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen
2 stuk(s)
Sjalot
1 stuk(s)
Courgette
125 gram
Rode cherrytomaten
180 gram
Penne
(BevatGlutenbevattende granenKan bevattenEi, Soja, Lupine, Mosterd)200 gram
Kippendijreepjes met Italiaanse kruiden
200 ml
Kookroom
(BevatMelk (inclusief lactose))1 zakje(s)
Pesto-vinaigrette
(BevatMelk (inclusief lactose))50 gram
Geraspte Italiaanse kaas
(BevatMelk (inclusief lactose))1 el
Olijfolie
naar smaak
Peper en zout
Breng ruim water aan de kook in een pan met deksel voor de penne. Snipper de sjalot. Halveer de courgette in de lengte en snijd vervolgens in dunne halve plakken. Halveer de cherrytomaten.
Kook de penne, afgedekt, 14 - 16 minuten. Giet af en laat uitstomen. Bewaar wat van het kookvocht. Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een hapjespan en fruit de sjalot 2 minuten. Voeg de kippendrijreepjes toe en bak 4 minuten. Voeg de courgette toe en bak nog 6 minuten.
Voeg de kookroom en de pesto-vinaigrette toe en roer goed. Laat de saus tot gewenste dikte inkoken. Voeg de cherrytomaten, de penne en 1 el kookvocht per persoon toe en verwarm nog 3 minuten. Breng op smaak met peper en zout.
Verdeel de pasta pesto met kip over de borden. Garneer met de geraspte Italiaanse kaas.