HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconMidden Oosters Gekruide Roerbak Met Halloumi En Rijst
topBanner
Midden-Oosters gekruide roerbak met halloumi en rijst

Midden-Oosters gekruide roerbak met halloumi en rijst

met champignons, paprika en frisse yoghurtsaus

Lees meer

Halloumi is een Cyperse kaas met een hoog smeltpunt - dat maakt deze kaas zo geschikt om te grillen.

Labels:Lekker snelVeggieLekker snel
Allergenen :Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd25 minuten
Bereidingstijd20 minuten
MoeilijkheidsgraadGemiddeld
Ingredienten
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6
Ingredientenarrow down iconarrow down icon
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6

1 stuk(s)

Ui

170 gram

Witte langgraanrijst

2 stuk(s)

Knoflookteen

125 gram

Halloumi

125 gram

Champignons

1 stuk(s)

Citroen

1 zakje(s)

Midden-Oosterse kruidenmix

2 stuk(s)

Rode puntpaprika

10 gram

Verse bladpeterselie en koriander

(Kan bevattenSelderij)

50 gram

Biologische volle yoghurt

(BevatMelk (inclusief lactose))

Zelf toevoegen

½ stuk(s)

Groentebouillonblokje

2 el

Roomboter

naar smaak

Peper en zout

1 el

Extra vierge olijfolie

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
per gerecht
per 100g
Energie (kcal)778 kcal
Energie (kJ)3255 kJ
Vetten38.0 g
waarvan verzadigd19.0 g
Koolhydraten80 g
waarvan suikers11.0 g
Vezels5.92 g
Eiwitten27 g
Zout3.0 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Pan met deksel
Hapjespan
Keukenpapier
Kom
Koekenpan
Instructies
Instructiesarrow up iconarrow up icon
1

Halveer de ui. Snipper de ene helft fijn en snijd de andere helft in ringen. Verhit 1/2 el roomboter per persoon in een pan met deksel. Fruit de gesnipperde ui 2 - 3 minuten. Voeg de rijst toe en bak deze 2 minuten mee met de ui. Verkruimel 1/4 bouillonblokje per persoon boven de rijst en voeg ruim water toe. Kook de rijst 10 - 12 minuten. Giet af en laat zonder deksel uitstomen.

2

Pers de knoflook. Dep de halloumi droog met keukenpapier en snijd in blokjes van 1 - 2 cm. Snijd de champignons in kwarten. Pers de citroen uit. Verwijder de zaadlijst van de puntpaprika en snijd in dunne reepjes. Verhit 1/2 el roomboter per persoon in een hapjespan op middelhoog vuur. Fruit de knoflook en ui 3 - 4 minuten. Voeg de Midden-Oosterse kruiden, puntpaprika en champignons toe en bak 6 - 8 minuten mee. Besprenkel met 1 tl citroensap per persoon en breng op smaak met peper en zout.

3

Snijd de verse kruiden fijn. Meng in een kom de helft van de verse kruiden met de yoghurt en per persoon: 1tl citroensap en 1/2 el extra vierge olijfolie. Breng op smaak met peper en zout. Verhit vervolgens een koekenpan, zonder bakvet, op middelhoog vuur. Bak de halloumi in 3 - 4 minuten rondom krokant.

Tip: Bak de halloumi pas als de rest van het gerecht klaar is en serveer de halloumi direct na het bakken. Dan is hij op z'n best: lekker mals en krokant!

4

Verdeel de rijst over de borden en schep de groenten erbovenop. Leg de halloumi op de groenten. Garneer met de yoghurtsaus en de overige verse kruiden.