BestellenCadeaubon
Tempeh bowl met gember-honing glazuur
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile

Tempeh bowl met gember-honing glazuur

met sushirijst, furikakemayonaise en groenten

Labels:
Veggie
Allergenen :
Soja
Tarwe
Sesamzaad

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd20 minuten
Bereidingstijd20 minuten
MoeilijkheidMakkelijk

Ingredienten

Hoeveelheden

80 gram

Tempehblokjes

(Bevat Soja, Tarwe)

75 gram

Sushirijst

100 gram

Broccoli

½ stuk(s)

Knoflookteen

75 gram

Wortelschijfjes

(Kan bevatten Selderij)

½ zakje(s)

Furikake

(Bevat Sesamzaad, Soja, Tarwe)

½ zakje(s)

Gomasio

(Bevat Sesamzaad)

½ stuk(s)

Ui

5 gram

Gemberpuree

Zelf toevoegen

1 tl

Wittewijnazijn

1 tl

Suiker

½ el

Zonnebloemolie

½ el

Honing

¼ stuk(s)

[Zoutarm] groentebouillonblokje

1.5 el

[Plantaardige] mayonaise

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)3408 kJ
Energie (kcal)814 kcal
Vetten38.7 g
waarvan verzadigd4.1 g
Koolhydraten86.9 g
waarvan suikers19.4 g
Vezels5 g
Eiwitten26.3 g
Zout1.9 g

Benodigdheden

Pan met deksel
Vergiet
Koekenpan
Kleine kom

Instructies

1
  • Snijd de bloem van de broccoli in roosjes en de steel in blokjes.
  • Breng ruim water aan de kook in een pan met deksel en verkruimel 1/4 bouillonblokje per persoon erboven. 
  • Voeg de sushirijst en helft van de gemberpuree toe aan de pan en kook, afgedekt, in 12 – 15 minuten gaar. Kook de broccoli de laatste 5 – 7 minuten mee.
  • Giet af in een vergiet, spoel de rijst en broccoli af met water en laat uitlekken. Haal de broccoliroosjes eruit en bewaar apart.
2
  • Snijd de ui in halve ringen.
  • Pers de knoflook of snijd fijn.
  • Verhit 1/2 el zonnebloemolie per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur. Bak de wortelschijfjes en ui 1 - 2 minuten.
3
  • Voeg de knoflook, tempehblokjes en de overige gemberpuree toe aan de pan met de wortel en ui en bak 3 - 4 minuten.
  • Voeg 1/2 el honing per persoon toe en bak nog 1 - 2 minuten.
  • Meng in een kleine kom de mayonaise met de furikake en 1 el water per persoon.
  • Meng ondertussen de rijst en broccoliblokjes met per persoon: 1 tl wittewijnazijn en 1 tl suiker.
4
  • Verdeel de rijst met broccoli over diepe borden of kommen. 
  • Verdeel de tempeh, broccoliroosjes, wortel en ui over de rijst. 
  • Garneer met de furikakedressing en de gomasio.

Weetje: Wist je dat je door de broccoli al meer dan de ADH vitamine C binnenkrijgt per portie? Daarnaast zit broccoli vol ijzer, calcium en kalium - goed voor een energiek gevoel, sterke botten en een gezonde bloeddruk.