HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconPastei Van Kalfsstoof
topBanner
Pastei van kalfsstoof

Pastei van kalfsstoof

met sperziebonen, wortel en een frisse salade

Bourgondisch
Lees meer

.

Allergenen :SulfietGlutenbevattende granenNotenMelk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd60 minuten
MoeilijkheidsgraadGemiddeld
Ingredienten
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6
Ingredientenarrow down iconarrow down icon
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6

1 stuk(s)

Ui

100 gram

Wortel

125 gram

Champignons

125 ml

Rode wijn

(BevatSulfiet)

300 gram

Kalfsstoof

1 leaves

Laurierblad

1 plak(ken)

Biologische ontbijtkoek

(BevatGlutenbevattende granenKan bevattenEi, Soja, Noten, Melk (inclusief lactose), Sesam, Lupine)

⅔ stuk(s)

Bladerdeeg

(BevatGlutenbevattende granenKan bevattenMelk (inclusief lactose))

400 gram

Kruimige aardappelen

40 gram

Veldsla

200 gram

Sperziebonen

1 stuk(s)

Handsinaasappel

20 gram

Hazelnoten

(BevatNotenKan bevattenSesam, Pinda's)

3 el

Roomboter

(BevatMelk (inclusief lactose))

Zelf toevoegen

4 tl

Mosterd

1 el

Extra vierge olijfolie

2 tl

Witte balsamicoazijn

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
per gerecht
per 100g
Energie (kJ)5155 kJ
Energie (kcal)1232 kcal
Vetten62.0 g
waarvan verzadigd28.4 g
Koolhydraten103 g
waarvan suikers18.5 g
Vezels14 g
Eiwitten48 g
Zout1.8 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Koekenpan
Pan met deksel
Ovenschaal
Saladekom
Aardappelstamper
Instructies
Instructiesarrow up iconarrow up icon
1

Verwarm de oven voor op 200 graden. Pers de knoflook of snijd fijn. Snijd de ui in halve ringen. Snijd de helft van de wortel in kleine blokjes en de andere helft in lange reepjes. Snijd de champignons in kwarten. Hak de hazelnoten fijn.

2

Verhit 1/2 el roomboter per persoon in een pan met deksel op middelhoog vuur. Bak de knoflook, ui en blokjes wortel 4 – 6 minuten. Voeg de champignons na 3 minuten toe. Blus af met de rode wijn en voeg dan de kalfsstoof toe. Roer goed en voeg het laurierblad toe. Smeer 1/2 el mosterd per persoon op één kant van de ontbijtkoek en leg deze met de mosterdkant naar beneden op de stoof in de pan. Dek af en kook 10 – 15 minuten op laag vuur.

3

Schil ondertussen de aardappelen of was grondig en snijd in grove stukken. Snijd de uiteinden van de sperziebonen. Pel de sinaasappel en snijd in blokjes. Verhit een koekenpan, zonder olie, op hoog vuur en rooster de hazelnoten tot ze beginnen kleuren. Haal uit de pan en bewaar tot gebruik. Breng ruim water aan de kook in twee pannen met deksel voor de sperziebonen en de aardappelen.

4

Schep de kalfsstoof in een ovenschaal die net iets kleiner is dan het bladerdeeg. Verdeel het bladerdeeg over de ovenschaal, stop de randen in en snijd op de bovenkant kruiselings in. Bak 15 – 20 minuten in de oven. Kook de sperziebonen en reepjes wortel met een snuf zout in 8 – 10 minuten gaar. Giet af en laat uitstomen zonder deksel.

5

Kook de aardappelen, afgedekt, in 12 – 15 minuten gaar. Giet daarna af en laat uitstomen zonder deksel. Stamp de aardappelen met een aardappelstamper tot een puree. Voeg 1/2 el roomboter per persoon en een scheutje melk toe om het smeuïg te maken. Breng op smaak met peper en zout. Houd warm op laag vuur tot serveren. Meng in een saladekom per persoon 1/2 el extra vierge olijfolie met 1tl witte balsamicoazijn, de sinaasappelblokjes en de veldsla.

6

Verhit vlak voor serveren 1/2 el roomboter per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur. Bak de boontjes, wortelreepjes en hazelnoten 1 – 2 minuten. Breng op smaak met peper en schep in een kom of serveerschaal. Serveer de salade met de pastei van kalfsstoof, de aardappelpuree, wortelen en boontjes. Vergeet niet het laurierblad uit de stoof te halen voor je hem eet!