topBanner
Tostada met gekruid kipgehakt en cheddar

Tostada met gekruid kipgehakt en cheddar

met jalapeños, paprika en avocado als extra

Extra groente
Lees meer

Wist je dat Cheddar ook een dorpje in Engeland is? De gelijknamige kaas is hier ontstaan, maar snel uitgegroeid tot een van de populairste kazen in de wereld!

Labels:Lekker snel
Allergenen :Glutenbevattende granenMelk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd25 minuten
MoeilijkheidsgraadGemiddeld
Ingredienten
hoeveelheden
1
2
3
4
5
6
Ingredientenarrow down iconarrow down icon
hoeveelheden
1
2
3
4
5
6

2 stuks

Tomaat

1 stuks

Paprika

150 g

Maïs in blik

3 tl

Mexicaanse kruiden

200 g

Kipgehakt met Mexicaanse kruiden

1 pak

Passata

6 stuks

Witte tortilla

(BevatGlutenbevattende granen)

75 g

Geraspte cheddar

(BevatMelk (inclusief lactose))

½ stuks

Limoen

1 stuks

Avocado

60 g

Veldsla

30 g

Gesneden jalapeño's

Zelf toevoegen

1 el

Olijfolie

2 el

Extra vierge olijfolie

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
per gerecht
per 100g
Energie (kJ)3850 kJ
Energie (kcal)920 kcal
Vetten49.0 g
waarvan verzadigd14.0 g
Koolhydraten72 g
waarvan suikers19.0 g
Vezels9 g
Eiwitten42 g
Cholesterol0 mg
Zout3.0 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Koekenpan
Ovenrooster met bakpapier
Saladekom
Instructies
Instructiesarrow up iconarrow up icon
1

Verwarm de oven voor op 220 graden. Snijd de tomaat en paprika in blokjes. Giet de mais af.

2

Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur en bak 1 1/2 tl Mexicaanse kruiden per persoon 1 minuut. Voeg het kipgehakt toe en bak in 3 minuten los. Voeg de passata, de paprika, de helft van de mais en de helft van de tomaat toe en laat 4 - 5 minuten pruttelen. Verspreid ondertussen de tortilla's over een ovenrooster met bakpapier en bak 2 - 3 minuten in de oven.

3

Verspreid de tomatensaus met kipgehakt over de gebakken tortilla's en bestrooi met de cheddar.Bak nog 4 - 5 minuten in de oven zodat de kaas smelt. Snijd ondertussen de limoen in partjes. Halveer de avocado en verwijder de pit en schil. Snijd het vruchtvlees in blokjes.

4

Meng in een saladekom per persoon: 1 el extra vierge olijfolie, het sap van 1 limoenpartje, peper en zout. Meng de veldsla, avocado, overige mais en overige tomaat door de dressing. Serveer de tostada's met een partje limoen en de salade. Garneer met de jalapeño's naar smaak.