Gemarineerde biefstuk met zelfgemaakte kruidenboter
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Gemarineerde biefstuk met zelfgemaakte kruidenboter

Gemarineerde biefstuk met zelfgemaakte kruidenboter

met aardappelschijfjes en geroosterde groenten

Wist je dat bloemkool echt een bloem is? Als de bladeren de bloemkool niet zouden bedekken, zouden de roosjes geel worden door de zon.

Labels:
Extra groente
+ Gratis Videoland
Allergenen :
Selderij
Mosterd
Eieren

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd25 minuten
Bereidingstijd25 minuten
NiveauMakkelijk

Ingredienten

Hoeveelheden

1 stuk(s)

Gemarineerde steak

(Bevat Selderij Kan bevatten Eieren, Gluten, Melk (inclusief lactose), Mosterd, Sesamzaad, Soja)

5 gram

Verse basilicum, bieslook en bladpeterselie

1 stuk(s)

Knoflookteen

1.5 tl

Paprikapoeder

100 gram

Bloemkoolroosjes

(Kan bevatten Selderij)

125 gram

Rode cherrytomaten

½ stuk(s)

Ui

200 gram

Aardappelschijfjes

¼ stuk(s)

Rode peper

25 gram

Mayonaise

(Bevat Mosterd, Eieren)

Zelf toevoegen

2.5 el

[Plantaardige] roomboter

½ el

Water voor saus

1 el

Olijfolie

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)4002 kJ
Energie (kcal)956 kcal
Vetten66.4 g
waarvan verzadigd24.5 g
Koolhydraten47.9 g
waarvan suikers8.8 g
Vezels11.1 g
Eiwitten36.5 g
Zout0.8 g

Benodigdheden

Kom
Pan met deksel
Bakplaat met bakpapier
Ovenschaal
Koekenpan
Aluminiumfolie
Kleine kom

Instructies

Voorbereiden
1

Verwarm de oven voor op 200 graden. Breng ruim water de kook in een pan met deksel om de bloemkool te blancheren. Haal de gemarineerde biefstuk uit de koelkast en laat op kamertemperatuur komen (zie Tip). Voeg 1 el roomboter per persoon toe aan een kom en laat ook op kamertemperatuur komen.

Tip: Voor het beste resultaat haal je de steak al een halfuur tot een uur voordat je begint met koken uit de koelkast.

Aardappelen bakken
2

Meng in een andere kom de aardappelschijfjes met per persoon: 1 tl paprikapoeder, 1/2 el olijfolie, peper en zout. Verspreid de aardappelschijfjes over een bakplaat met bakpapier en bak in 14 - 16 minuten goudbruin.

Groenten bereiden
3

Snijd ondertussen de ui in partjes. Kook de bloemkoolroosjes 1 - 2 minuten in de pan met deksel. Giet daarna af. Meng in een ovenschaal de ui, bloemkoolroosjes en cherrytomaten met 1/2 el olijfolie per persoon, peper en zout. Rooster de groenten de laatste 8 - 10 minuten mee met de aardappelschijfjes in de oven.

Biefstuk bakken
4

Verhit 1 el roomboter per persoon in een koekenpan op hoog vuur. Leg, wanneer de roomboter goed heet is, de gemarineerde biefstuk in de koekenpan en bak 1 - 3 minuten per kant (zie Tip). Haal uit de pan en laat rusten onder aluminiumfolie. 

Tip: Bak de biefstuk eventueel iets langer of korter, afhankelijk van hoe je je biefstuk het liefst eet.

Sauzen maken
5

Snijd de verse kruiden fijn. Pers de knoflook of snijd fijn. Verwijder de zaadlijsten van de rode peper (let op: pittig! Gebruik naar smaak) en snijd fijn. Meng de knoflook met 2/3 van de verse kruiden en de rode peper met de roomboter in de kom. Meng in een kleine kom de mayonaise met per persoon: 1/2 tl paprikapoeder en 1/2 el water.

Serveren
6

Verdeel de aardappelschijfjes over de borden en besprenkel met de paprika-mayonaisedressing. Snijd de biefstuk, tegen de draad in, in dunne plakken en leg naast de aardappelschijfjes. Verdeel de kruidenboter over de biefstuk en garneer met de overige verse kruiden. Serveer met de ovengroenten.