topBanner
Gebakken zalmfilet met Hollandse spruiten en aardappelpuree

Gebakken zalmfilet met Hollandse spruiten en aardappelpuree

met heerlijke komijnekaas

Lees meer
Allergenen :Melk (inclusief lactose)Vis

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd40 minuten
MoeilijkheidsgraadMakkelijk
Ingredienten
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
Ingredientenarrow down iconarrow down icon
Hoeveelheden
1
2
3
4
5

600 gram

Vastkokende aardappelen

1 stuk(s)

Knoflookteen

500 gram

Spruiten

75 gram

Komijnenkaas

(BevatMelk (inclusief lactose))

2 stuk(s)

Zalmfilet met huid

(BevatVis)

Zelf toevoegen

2 el

Olijfolie

1 el

Roomboter

(BevatMelk (inclusief lactose))

scheutje

Melk

(BevatMelk (inclusief lactose))

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden/ per gerecht
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
/ per gerecht
Energie (kJ)3025 kJ
Energie (kcal)723 kcal
Vetten29.0 g
waarvan verzadigd10.0 g
Koolhydraten70 g
waarvan suikers0.0 g
Vezels16 g
Eiwitten38 g
Zout0.0 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Pan met deksel
Wok met deksel
Koekenpan
Aardappelstamper
Instructiesarrow up iconarrow up icon
download icondownload icon
1

Was de aardappelen (bildstar) grondig of schil deze en snijd in kwarten. Zorg dat de aardappelen net onder water staan in een pan met deksel. Breng afgedekt aan de kook en kook in 15 minuten gaar. Giet daarna af en bewaar wat van het kookvocht.

2

Snijd of pers ondertussen de knoflook fijn. Verwijder eventueel vuile bladeren van de spruiten, was de spruiten grondig en snijd doormidden.

3

Verhit de helft van de olijfolie in een wok of hapjespan en bak de knoflook en spruiten 2 minuten op middelhoog vuur. Voeg 50 ml water per persoon toe en bestrooi met peper en zout. Dek de pan af en stoof 6 - 7 minuten op middelmatig vuur of tot de spruiten naar wens gaar zijn. Roer daarna de komijnekaas door de spruiten en laat eventueel het overtollige vocht al roerende verdampen.

4

Verhit ondertussen de overig olijfolie in een koekenpan en bak de zalmfilet op middelhoog vuur 3 minuten aan elke kant. Breng op smaak met peper en zout.

5

Stamp de aardappelen tot een grove aardappelpuree. Voeg de roomboter en een scheutje melk en/of kookvocht toe om de puree smeuïger te maken en breng op smaak met peper en zout.

6

Verdeel de aardappelpuree en de spruiten over de borden. Serveer met de zalmfilet.