HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconKoningssoep Met Een Bijzonder Broodje
topBanner
Koningssoep met een bijzonder broodje

Koningssoep met een bijzonder broodje

met verse dille en bospeen

Lees meer

in de 3-maaltijdenbox

Allergenen :Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd35 minuten
MoeilijkheidsgraadMakkelijk
Ingredienten
Hoeveelheden
1
2
3
4
Ingredientenarrow down iconarrow down icon
Hoeveelheden
1
2
3
4

1 stuk(s)

Ui

1 stuk(s)

Prei

4 stuk(s)

Peen

200 gram

Kruimige aardappelen

2 stuk(s)

Koningsbrood

50 gram

Geraspte oude kaas

(BevatMelk (inclusief lactose))

4 takje(s)

Verse dille

(Kan bevattenSelderij)

80 ml

Biologische zure room

(BevatMelk (inclusief lactose))

Zelf toevoegen

1 el

Olijfolie

800 ml

Groentebouillon

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden/ per gerecht
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
/ per gerecht
Energie (kJ)2757 kJ
Energie (kcal)659 kcal
Vetten30.0 g
waarvan verzadigd13.0 g
Koolhydraten71 g
waarvan suikers0.0 g
Vezels13 g
Eiwitten21 g
Zout0.0 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Deksel
Grote pan
Oven
Bakpapier
Bakplaat
Staafmixer of blender
Instructiesarrow up iconarrow up icon
download icondownload icon
1

Verwarm de oven voor op 200 graden. Kook water en bereid de bouillon door het benodigde aantal bouillonblokjes op te lossen in kokend water. Pel de ui en snijd fijn. Verwijder de onderste en bovenste cm van de prei, snijd in fijne ringen en was in een vergiet. Verwijder het groen van de bospeen, was de bospeen grondig of schil met een dunschiller en snijd in plakken. Was de aardappelen (eigenheimer) grondig of schil deze en snijd in blokjes.

2

Verhit de olijfolie in een soeppan met deksel en fruit de ui 3 minuten op middellaag vuur. Voeg de prei, bospeen en aardappel toe en bak 2 minuten mee. Schenk de bouillon bij de groenten en breng op smaak met peper en zout. Dek de pan af en laat 15 minuten zachtjes koken.

3

Snijd ondertussen het koningsbrood in plakken. Leg het brood op een ovenrooster met bakpapier en strooi de oude kaas erover. Bak het koningsbrood 6 - 8 minuten in de voorverwarmde oven.

4

Spoel de dille af en hak fijn. Haal de soep van het vuur, voeg de room toe en pureer in een blender of met een staafmixer. Voeg indien nodig extra kokend water toe om de soep naar wens vloeibaarder te maken. Roer ⅔ deel van de dille door de soep.

5

Verdeel de soep over soepkommen. Leg een snee koningsbrood in het midden van de kom en garneer met de achtergehouden dille. Serveer met het overige koningsbrood.