Skip to main content
Gnocchi met tijm en geitenkaas, honing en pompoenpitten
Gnocchi met tijm en geitenkaas, honing en pompoenpitten

Gnocchi met tijm en geitenkaas, honing en pompoenpitten

Extra in de 5-maaltijdenbox en Veggiebox

3.6
(1,2K)
Allergenen:
Ei
Melk (inclusief lactose)
Gluten
Zwaveldioxide en sulfiet
Tarwe

Gemaakt in een fabriek waar eieren, melk, vis, pinda's, sesam, schaaldieren, soja, noten en tarwe worden verwerkt.

Bereidingstijd35 minuten
oventijd
NiveauMakkelijk

Ingredienten

Hoeveelheden

7.5 gram

Pompoenpitten

(Kan bevatten: Noten, Sesamzaad, Pinda's)

1 stuk(s)

Sjalot

1 stuk(s)

Knoflookteen

1.5 takje(s)

Gedroogde tijm

½ gram

Aubergine

37.5 gram

Geitenkaas, geraspt

(Bevat: Ei, Melk (inclusief lactose))

250 gram

Gnocchi

(Bevat: Ei, Gluten, Zwaveldioxide en sulfiet, Tarwe)

32.5 gram

Rucola

(Kan bevatten: Selderij)

Zelf toevoegen

1 el

Olijfolie

½ el

Roomboter

(Bevat: Melk (inclusief lactose))

250 gram

Honing

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden

/ per gerecht
Energie (kcal)646 kcal
Energie (kJ)2702.9 kJ
Vetten25 g
waarvan verzadigd9 g
Koolhydraten79 g
Vezels10 g
Eiwitten20 g

Benodigdheden

Deksel
Pan
Mes
Koekenpan
Bord

Instructies

1

Kook 500 ml water per persoon in een pan met deksel voor de gnocchi.

2

Verhit een koekenpan op hoog vuur en rooster de pompoenpitten, zonder olie, tot deze beginnen te poffen. Haal uit de pan en bewaar apart.

3

Snipper ondertussen de sjalot en snijd of pers de knoflook fijn. Ris de tijmblaadjes van de takjes en snijd de aubergine in plakken van maximaal een ½ cm dik. Verkruimel de geitenkaas.

4

Verhit de olijfolie in de koekenpan en bak de aubergine 2 – 3 minuten aan elke kant op hoog vuur. Haal daarna uit de pan en bewaar apart.

5

Kook ondertussen de gnocchi, afgedekt, 4 minuten in de pan met deksel. Giet daarna af en spoel af onder koud water.

6

Verhit de roomboter in een wok of hapjespan en bak de sjalot en knoflook 3 minuten op middelmatig vuur. Voeg de gnocchi, de helft van de tijm en peper en zout naar smaak toe en bak 2 minuten op hoog vuur.

7

Voeg de aubergine en de helft van de geitenkaas toe aan de gnocchi en roer goed door totdat de geitenkaas is gesmolten. Scheur de rucola klein en schep het grootste deel van de rucola er op het laatste moment doorheen.

8

Maak op elk bord een bedje van de overige rucola, voeg de gnocchi toe en bestrooi met de overige geitenkaas. Schenk de honing erover en garneer de maaltijd met de pompoenpitten en achtergehouden tijm. Voeg naar smaak extra honing toe.

Meer heerlijke recepten met vergelijkbare ingrediënten

Hoogst beoordeelde recepten voor avondeten

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders